Lira sterlina continua sa scada si astfel volatilitatea Bitcoin este reevaluata

14 octombrie 2016 bitcoin, bitcoin vs banks

Articol scris de Mirona Noru

Lira sterlina continua sa scada, la mai mult de 6% in cateva minute; iar diverse piete si schimburi s-au prabusit. Investitorii mainstream si institutiile financiare au respins initial ideea conform careia Bitcoin este moneda oficiala, tocmai din cauza volatilitatii sale intense.
Dar in timp ce lira sterlina a atins valoarea cea mai scazuta din ultimii 31 de ani, pretul  Bitcoin continua sa creasca, ajungand la valoarea de 635 $. Expertii numesc acest fenomen un breakout, ce presupune o crestere de pana la 700 $ pana la sfarsitul lunii octombrie.

pound-dollar-exchange-rate-fall
Din momentul Brexit-ului, lira sterlina continua sa se lupte in abordarea valorii sale in declin. Devalorizarea rapida a monedei nationale a fortat un numar substantial de start-up-financiare si FinTech sa se mute si se deplaseaza in regiuni stabile din punct de vedere economic si financiar, cum ar fi Germania.

La inceputul acestei saptamani, lira sterlina din Marea Britanie continua sa scada la mai mult de 6%, intr-o chestiune de minute, creand un declin pe piata asiatica.

Mat Simpson, analist senior de piata la ThinkMarkets din Singapore a declarat:
A fost doar o alta zi linistita in Asia si apoi Bang! Toate luminile s-au facut rosii.

Impactul declinului

Scaderea si prabusirea lirei sterline a fost brusca, dar de asteptat, fata de dolarul american, care a crescut in mod drastic valoarea bunurilor importate, cum ar fi produsele Apple si combustibilul pentru companiile aeriene.

EasyJet, un operator de transport britanic lowcost, a declarat ca acesta va suferi cel mai probabil, pana la 25% la pierderi anuale de profit din cauza scaderii pretului lirei si cresterii tot mai mari a combustibilului. Firma a anuntat o pierdere totala de 230 milioane $.

Dupa declinul sau initial ce a avut loc la data de 6 octombrie, lira a scazut din nou, ceea ce demonstreaza o scadere de 1,78 in valoare in aproximativ 6 ore.

7058640413f9d17afe053732784abaa5

Potrivit Bloomberg, membrul Comitetul de politica monetara Michael Saunders, a scris intr-o declaratie oficiala ca o scadere a lirei va avea loc in continuare si aceasta trebuie luata in considerare, el exprimandu-si in continuare ingrijorarea cu privire la volatilitatea in crestere a lirei britanice.

Saunders a spus ca el a fost preocupat de volatilitatea lirei sterline deoarece aceasta a impins in sus inflatiei. In ciuda acestui fapt, credem ca BOE este mai mult axat pe crestere decat asupra inflatiei in acest moment in timp „, a declarat strategul Georgette Boele al ABN Amro in valuta si de marfuri.

Volatilitatea Bitcoin, acum un avantaj

In ciuda performantelor coplesitoare ale monedei Bitcoin de-a lungul ultimilor ani, volatilitatea acesteie a fost mereu un subiect fierbinte. De la inceputul lunii 2016, rata de volatilitate a Bitcoin a fost in mod substantial mai mica decat cea a lirei; fapt care este socant avand in vedere faptul ca lira este o moneda nationala condusa si controlata de catre o entitate centrala.

sursa: http://www.mirror.co.uk/money/pound-crashes-again–whos-9023499

https://www.fxglobe.com/en/daily-analysis-07-10-2016

http://www.manchestereveningnews.co.uk/news/uk-news/dropping-pound-see-fuel-prices-11992758

http://money.cnn.com/2016/10/06/investing/pound-flash-crash-currency-brexit/index.html

http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-10-11/pound-slides-a-fourth-day-as-analysts-take-ax-to-forecasts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV