ONU considera ca Blockchain este solutia ideala in cautarea de solutii de durata

17 octombrie 2016 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Blockchain pare sa fie solutia ideala in cautarea de rezolvari de durata si este pe agenda publica pentru a fi discutat in cadrul unei reuniuni a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) privind dezvoltarea durabila, ce va avea loc astazi, 17 octombrie.

In conformitate cu  agenda ONU, intalnirea de la New York se va concentra pe modul in care parteneriatele public-private ar putea folosi ca solutie ideala blockchain (printre alte instrumente) pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare durabila. Evenimentul este organizat de catre misiunile diplomatice din Bangladesh si El Salvador, impreuna cu Organizatia Mondiala privind Guvernarea si Competitivitatea si Universitatea din New Jersey Sfantul Petru.

blockchain_system_screen

Obiectivul de Dezvoltare Durabila a ONU, discutat in cadrul celei de-a 16 conferinte pe acest subiect, se concentreaza pe o varietate de domenii legate de incluziune, guvern transparent si sistemele de justitie echitabile. Solutia ideala pentru dezvoltare de durata solicita anumite actiuni specifice, ce includ obiectivul de a „oferi identitate juridica pentru toti, inclusiv inregistrarea nasterilor [pana in 2030]„, si obiectivul menit „sa dezvolte institutii eficiente, transparente si responsabile la toate nivelurile” si „sa reduca in mod substantial actele de coruptie si luare de mita in toate formele lor„.

Intr-un timp notabil, ideea ca tehnologia blockchain ar putea da nastere unor noi solutii in domeniul financiar si nu numai a castigat lent amploare in cadrul ONU pentru o mare parte a anului trecut. Luna trecuta, un grup de cercetare finantat de ONU a dezvaluit faptul ca a fost implicat intr-o sesiune de lucru pe o serie de initiative blockchain, iar agentia ONU s-a concentrat pe finantarea unui ajutor pentru copiii saraci. Aceste actiuni demarate de asemenea, se deplaseaza pentru a finanta proiecte conexe.

Ceea ce astazi aceste cazurile specifice discutate nu ofera rezultate vizibile imediat, desi blockchain a fost mult timp vazut ca un catalizator al schimbarii in guvernare si in privinta identitatii.

5e3e68fa160610175035

Blockchain: solutia ideala pentru ONU

In trecut, Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare si-a exprimat interesul pentru tehnologia de utilizare a transferurilor de numerar. In luna mai, organizatia a spus ca a fost in cautarea de parteneri pentru a dezvolta un sistem de livrare de bani pe baza de Bitcoin.
Domeniul de dezvoltare la nivel mondial are nevoie de acces la o entitate sau un sistem care este scalabil, sigur, flexibil, rentabil si durabil pe termen lung„, a spus la momentul respectiv reprezentantul oficial al programului.
De asemenea, nu este laboratorul singura parte a comunitatii globale a ONU, care se uita la aplicatii posibile blockchain. La inceputul acestui an, Fondul pentru Copii al Natiunilor Unite au inceput solicitarea de terenuri pentru proiecte, iar in luna august Fondul a anuntat ca a fost in cautarea unei persoane specializate in blockchain.

onu-inversion-iniciativas-blockchain

sursa: http://www.un.org/Docs/journal/En/lateste.pdf

http://www.un.org/sustainabledevelopment/peace-justice/

http://www.coindesk.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *