Nigeria a apelat la Bitcoin pentru siguranta

18 octombrie 2016 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

In fata unei economii falimentare, valul de constientizare Bitcoin este zdrobitor in cel mai mare stat african de pe continent: Nigeria. Cunoscuti pentru capacitatea lor de intreprinzatori, nigerienii s-au dovedit a fi o forta proeminenta pe orice idee sau orice zona de risc, care ar putea fi acceptata in spatiul „de confort” a societatii.

Probabil din cauza situatiei economice falimentare predominante, care a adus statul african in recesiune, cuplat cu o rata a inflatiei care a crescut in mod semnificativ in ultimele cateva luni, cetatenii au hotarat sa cauta venituri alternative in valute superioare.

bitcoin-nigeria

Vic Chimex, reporter principal radio guvernamental si un investitor Bitcoin, spune:

Odata cu recesiunea actuala din tara si chiar aproape in intreaga lume, Nigeria trebuie sa caute alte surse de a face bani.

Un factor tipic nigerian

O problema comuna, care a jucat intotdeauna un rol important privind introducerea unor idei noi in mediul financiar nigerian, este lipsa de cunostinte adecvate.

In timpul erei de tranzacționare on-line, o multime de investitori si-au pierdut averea. Motivele falimentare sunt variate: din cauza educatiei insuficiente sau din cauza unor sfaturi proaste de la experti fara calificare.

Pe masura ce valul de constientizare a Bitcoin si a altor criptomonede s-a raspandit in intreaga natiune, intr-un moment in care cetatenii sunt in cautarea unor posibile modalitati de a face venituri suplimentare. Exista insa posibilitatea de a repeta aceleasi greseli ale ultimului deceniu.

Este necesara astfel stabilirea unei discutii cu un numar de investitori Bitcoin din Nigeria, pentru a evalua cunostintele si experienta lor in relatiile cu Bitcoin.

Cunoastere nascut din curiozitate

Patience Tida Samuel din partea Liberty TV / Radio spune ca cunostintele ei legate de Bitcoin provin dintr-o sursa destul de indirecta. Potrivit Tidei, aceasta a fost motivata de curiozitatea de a invata ceva nou, care a condus-o inconstient in zona Bitcoin, abia cu doua luni inainte de momentul declaratiei.
Am auzit prima data despre Bitcoin aproximativ cu doua luni inainte, printr-un prieten care mi-a prezentat programul cunoscut sub numele de proiectul Zarfund in retea„, spune Samuel. „Am fost de acord sa semnez un angajament fara sa stiu cu adevarat ce era Bitcoin, mai mult din curiozitate. Motivatia mea de a invata mai multe despre Bitcoin a fost curiozitatea mea de a invata ceva nou.
In ciuda acceptarii de a avea o cunoastere superficială a ecosistemului Bitcoin, Samuel afirma ca interesul ei pentru Bitcoin s-a nascut pur si simplu din curiozitate si nu are nimic de-a face cu situatia economica predominanta din Nigeria.

properexchange

Cautarea pentru diversificare si iesirea din zone falimentare

Vic Chimex este reporter principal pentru radioul guvernamental si un investitor Bitcoin, de asemenea. Chimex spune ca intelegerea initiala a Bitcoin a fost ca moneda care alimenta un program de retea specific, Zarfund. Potrivit acesteia, atractia a fost posibilitatea de a-si diversifica potentialul castig.

Cu toate acestea, Chimex nu a ezitat sa precizeze in mod clar ca ea se aventureaza in zona Bitcoin si informatiile legate de moneda digitala s-au bazat strict pe recomandari; ea doreste sa aiba o intelegere clara a criptomonedei si a functiilor sale.

Descentralizare

Solomon Barnaba Aliyu, Presedinte al One27 Consulting spune ca perceptia sa initiala a subiectului Bitcoin a fost aceea a unui concept ciudat. Dupa ce a fost introdus in subiectul Bitcoin, acel salvator renumit al zonelor falimentare, de catre un prieten, Aliyu a considerat ca a fost greu de inteles.
Ceea ce i-a starnit interesul lui Aliyu a fost faptul ca Bitcoin este o entitate descentralizata, care nu se afla sub controlul unei anumite persoane, unui grup sau unui guvern. Cu toate acestea, el este de acord ca el mai are inca o multime de invatat despre criptomonede si potentialele sale nelimitate.

shutterstock_189093872

sursa: http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-06-21/nigeria-s-naira-slide-deepens-even-as-central-bank-sells-dollars

https://cointelegraph.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV