Patru motive pentru care Bitcoin Trading ar putea exploda in Thailanda

21 septembrie 2016 accepta bitcoin, bitcoin, bitcoin vs banks

Articol scris de Mirona Noru

Thailanda e pe cale de a exploda in materie de Bitcoin: are combinatia potrivita de ingrediente pentru ca Bitcoin trading sa se poata dezvolta: un numar mare de turisti straini, intrari de mai multe valute straine in tara si banci prietenoase cu domeniul tech.

Care este catalizatorul necesar pentru Bitcoin pentru a reusi in Thailanda?

725_ly9jb2ludgvszwdyyxbolmnvbs9zdg9yywdll3vwbg9hzhmvdmlldy8xytq1odm5ntrkyjnkyjgzztc5ywqyzwm1mwjkzmq2zc5qcgc

Dependenta ridicata de turism

Thailanda este o natiune prietenoasa cu domeniul turismului si acesta contribuie la peste 19% ( in mod direct si indirect ) din PIB-ul anual al tarii. Peste 25 de milioane de turisti viziteaza Thailanda in fiecare an, cheltuielile fiind mai mari de 40 USD Bn in tara, marind astfel sansele bitcoin de a exploda pe piata financiara.

Turismul reprezinta 6 % din ocuparea fortei de munca directe a tarii si o parte semnificativa a sectorului informal al tarii depinde de veniturile generate de turistii straini.

Proliferarea schimburilor financiare va exploda

Impreuna cu Thai Bahts, anumite unitati accepta si alte valute straine, cum ar fi dolarul american in Thailanda. Cu toate acestea, turistii straini sunt obligati sa schimbe monedele lor fiat in Thai Bahts pentru utilizarea regulata. Exista mai multe schimburi valutare (in special in locatii turistice), in cazul in care monedele straine pot fi schimbate. Cu ajutorul cardului se pot face retrageri de la ATM, dar conduce la costuri suplimentare (taxe de retragere, in plus fata de suprataxele forex).

Bancile investesc in tehnologie, inclusiv in Blockchain

Bancile thailandeze, cum ar fi bancile din intreaga lume, au investit in tehnologie pentru a ramane competitive. SCB Ventures Digital, divizia de risc din cadrul Siam Commercial Bank, a fost unul dintre investitorii din seria B a Finantarii Ripple in septembrie in 2016.

Siam Commercial Bank si-a dublat bugetul sau de tehnologie de la 7 % din profit anul trecut, la 15% din profituri anul acesta.

f9925294a1

Guvernul thailandez se bazeaza pe Bitcoin

Bitcoin si Thailanda sunt o potrivire naturala, avand in vedere multitudinea de valute straine care se utilizeaza in Thailanda. Succesul sau esecul Bitcoin in Thailanda depinde de atitudinea guvernului fata de criptomonede.

In timp ce Banca Centrala Thai, care in trecut, respectiv in 2013, a avertizat impotriva pericolelor folosirii Bitcoin (avand in vedere lipsa legilor existente), criptomonedele au continuat sa se dezvolte.

Exista 2 schimburi in Thailanda( bitcoin.co.th si coins.co.th), ale caror optiuni de plata includ mai importante banci thailandeze, cum ar fi Bangkok Bank si SCB. Claritatea despre opinia guvernului thailandez privind Bitcoin ar putea fi catalizatorul care ar putea ajuta Bitcoin pentru a exploda in Thailanda.

sursa: https://www.wttc.org/-/media/files/reports/economic%20impact%20research/countries%202015/thailand2015.pdf

http://www.marketwatch.com/story/bitcoin-company-ripple-gets-55-million-in-funding-2016-09-15

http://www.reuters.com/article/siam-comrcl-investment-idUSL3N1BQ38U

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *