Orasul Liberstad din Norvegia utilizeaza Bitcoin ca moneda principala

21 martie 2017 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Orasul Liberstad din Norvegia utilizeaza Bitcoin ca moneda principala. Aceasta miscare revolutionara face parte dintr-un proiect din mediul rural in statul nordic Norvegia, Liberstad, care isi propune sa creeze un oras privat, duty-free, pentru libertarienii care respecta principiul de baza non-agresiune si drepturile de proprietate privata.

Screen-Shot-2015-01-23-at-12.08.45-e1422008002832

Responsabilii de acest proiect au lansat in aceasta perioada un presale si accepta Bitcoin pentru cumpararea de terenuri si utilizeaza Bitcoin ca moneda principala a noului oras. John Holmesland, directorul general al companiei care opereaza Liberstad, vorbeste despre modul in care proiectul progreseaza:

Acceptam numai coroane norvegiene (NOK) si Bitcoin (BTC) pentru terenuri vandute prin intermediul presale. In luna august a anului 2015 am descoperit ferma Tjelland, care avea dimensiunea si localizarea ideala, conexiune la internet si la reteaua electrica, alimentare cu apa, sol de constructie bun si fara rezidenti permanenți asupra proprietatilor din jur.

Un acord a fost facuta de acesta astfel incat sa inchirieze aceasta proprietate pana la data de 19 mai anul curent, astfel incat cei interesati sa poata cumpara cel putin 15 de hectare de parcele, apoi sa cumpare proprietatea pentru 5 milioane de coroane norvegiene.

Crearea unui oras privat care utilizeaza Bitcoin

Initial, echipa isi propune sa „creeze un oras complet privat, in cazul in care toate terenurile sunt in proprietate privata, precum si toate serviciile publice sa fie furnizate de catre actori privați, prin mijloace de voluntariat„, a adaugat Holmesland.

Pe termen lung noastre obiectivul general este de a face Liberstad un oras-stat autonom, cu propria sa economie, similara cu modelul Hong Kong, Singapore sau chiar Monaco, dar fara politica, taxe si politicieni. In Liberstad, vor fi furnizate serviciile de baza ale orasului, cum ar fi gradinite, scoli, spitale, camine de batrani, servicii de securitate privata, de colectare a gunoiului, terenuri de arbitrare si societati de asigurare, pe piata interna sau prin intermediul unor organizatii voluntare libere de orice impozit, forta sau constrangere„, el a mai descris proiectul sau revolutionar.

Bitcoin-Shows-the-Way-for-Creating-a-Sustainable-Local-Economy
Promovarea Bitcoin

Noi folosim Bitpay pentru toate tranzactiile noastre cu Bitcoin. Vom recomanda, de asemenea, toate celorlalte intreprinderi din Liberstad sa faca acelasi lucru „, a spus Holmesland.

In plus, Liberstad Drift AS intentioneaza sa ofere reduceri clientilor platitori cu Bitcoin pentru toate serviciile sale, odata ce toate detaliile sunt puse la punct. Acest lucru va incuraja oamenii sa inceapa sa utilizeze Bitcoin, a explicat managerul proiectului, adaugand ca:

Suntem mari sustinatori ai oricarui tip de moneda si a unei piate libere si ne utilizarea Bitcoin va fi extrem de populara. Noi credem ca Bitcoin este una dintre cele mai bune monede, daca nu cea mai buna, fiind de asemenea si cea mai libera piata valutara din lume, la acest moment. Orasul Liberstad dinn Norvegia utilizeaza Bitcoin ca parte a planurilor de viitor, ce includ educarea si difuzarea informatiilor privind economia si beneficiile pietelor libere si a banilor pe piata libera„. Acesta a completat:

De asemenea, intentionam sa folosim tehnologia blockchain ca sistem de inregistrare pentru contracte, acte de proprietate, ID-uri si mult mai mult„.

Mai mult decat atat, echipa are in vedere stabilirea propriei monede locale pentru piata interna, care este sustinuta sau legata de Bitcoin, astfel incat tranzactiile sunt mai rapide si mai ieftine.

pay-with-bitcoin

sursa: https://news.bitcoin.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *