Bitcoin o scadere usoara in weekend. Care este motivul?

20 martie 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin a suferit o scadere usoara, pierzand peste 7% din valoare vineri, 17 martie, insumand in total peste 2 miliarde $ in ultimele 48 de ore. Pretul Bitcoin a scazut sub pragul inregistrat anterior in luna februarie de 1100 USD, pentru prima data de atunci.

3-4-1024x353

Aparent, cele mai puternice companii din comunitatea Bitcoin simt o presiune tot mai mare in ultima perioada si isi schimba radical protocoalele de functionare, aceasta miscare fiind numita ”hard fork”. Aceasta schimbare radicala a protocolului face invalide blocurile / tranzactii valabile anterior (sau vice-versa) si ca atare, necesita ca toti utilizatorii sa faca upgrade la cea mai recenta versiune a software-ului de protocol.

Declaratia lor a socat cu siguranta piata de tranzactionare Bitcoin. Multe dintre schimburile Bitcoin importante din lume, printre care Bitfinex, SahpeShift, BTCC, Kraken, Bitstamp si alte zece au facut o declaratie pe care detaliaza planurile lor de urgenta in cazul in care este lansat Unlimited Bitcoin impotriva Bitcoin. Aurélien Menant, CEO al Gatecoin, a declarat pentru CNBC:

Comerciantii Bitcoin ar fi dorit sa compenseze o parte din expunerea lor si o miscare „hard fork” era inevitabil sa apara. Astfel s-a creat blocajului de scalare continua si evident si o scadere usoara a valorii BTC. Totusi, volumele de tranzactionare Bitcoin au crescut de atunci si sunt in prezent in continuare concurenta principala a monedelor fiat.

O declaratie foarte interesanta vine de la ca fostul sef al Mt. Gox, Mark Karpeles, care a adaugat un Tweet interesant privind miscarea „hard fork”:

Indiferent de pragul la care Bitcoin se stabilizeaza sau momentul exact cand evenimentele din acest weekend vor lua un viraj pozitiv in viitorul apropiat, Bitcoin poate ajunge la un nivel mult mai ridicat decat cel inregistrat de la inceputul anului 2017. O ruptura poate duce la adoptarea unor completari, cum ar fi Segregated Witness, care va spori in timp valoarea monedei digitale Bitcoin si va diminua aceasta scadere usoara din acest weekend.

coindesk-bpi-chart

sursa: http://www.investopedia.com/terms/h/hard-fork.asp?ad=dirN&qo=investopediaSiteSearch&qsrc=0&o=40186

https://www.scribd.com/document/342194766/Hardfork-Statement-3-17-11-00am

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV