Evolutia Bitcoin saptamanala: 13.03-17.03

17 martie 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Evolutia Bitcoin pentru ultima saptamana a inregistrat o scadere de 8.46% considerand pretul de deschidere al saptamanii de 1230.55$ si pretul actual ( la momentul analizei ) 1126.44$, avand maximul-ul la 1260.03$.

Saptamanile trecute scriam despre performantele Bitcoin. In speta, cresterea de 20% in 3 saptamani si depasirea pretului aurului pe uncie. Considerand performantele enumerate, analizam atunci de asemenea posibilitatea si mai mult de atat, necesitatea unei corectii, unei scaderi catre un prag de acumulare sub 1200$ pentru a mentine un trend ascendent sanatos, ceea ce s-a si intamplat.

La sfarsitul saptamanii trecute, am avut decizia SEC, care a decis ca Bitcoin nu poate fi clasificat ca ETF si multi credeau ca evolutia Bitcoin va fi intr-o directie negativa. Evenimentul a creat volatilitate dupa cum se poate vedea pe graficul de mai jos, generand 3 lumanari de scadere ce au dus pretul in linia de trend conform analizei precedente.

poza gunoi sapt asta

In graficul de mai sus avem evolutia Bitcoin pentru ultimele 5 luni. Mai importanta pentru noi este evolutia Bitcoin de la inceputul anului, moment ce coincide cu inceputul noului trend ascendent pe care-l vedem pe grafic.

In momentul de fata, pretul se afla la intersectia liniei de trend ascendent cu un suport foarte important 1125. Cat timp pretul se inchide peste acest suport, trendul ascendent este intact.

Trendul ascendent a adus o crestere de 535$ de la 765$ din 11 Ianuarie pana la 1300$ la inceputul lunii Martie.

Cum spuneam si in analizele anterioare, pentru continuitatea sanatoasa a trendului ascendent, este necesara si o corectie sanatoasa. Aceasta din punct de vedere tehnic, poate fi 40-50 % din ascensiunea initiala. Facand un calcul rapid, jumatate din 535 ( ascensiunea initiala ) inseamna 267.5 si scazand din maximul 1300 o corectie de 267.5 ajungem la 1032.2. Aceasta poate fi valoarea minima la care poate ajunge corectia in contextul trendului ascendent de la inceputul anului. Daca avem scaderi mai jos de pragul 1030, trendul ascendent nu mai este valabil. Dar, nu exista argumente fundamentale care sa sustina asta. Din punct de vedere statistic, mai probabila este cresterea.

Din punct de vedere fundamental, pe termen mediu-lung nu putem decat sa ajungem la concluzia ca Bitcoin va continua sa creasca catre valoarea de 2000$ si peste.

coindesk-bpi-chart

Concluzie Evolutia Bitcoin saptamanala

Analiza tehnica ne indica o continuare a trendului ascendent, atata timp cat pretul nu are inchideri sub 1030$.

Bitcoin Romania a analizat potentialul volatilitatii pentru perioada imediat urmatoare si isi asigura clientii ca toate resursele sunt implicate pentru fluidizarea tranzactiilor si tratarea situatiilor neprevazute. Totusi, in pofida potentialului speculativ, va recomandam sa fiti precauti si sa activati in piata cu o doza suplimentara de rabdare.

Echipa Bitcoin Romania va monitoriza indeaproape situatia si se va adapta la cerintele pietei astfel incat utilizatorii Bitcoin sa aiba parte de o experienta de tranzactionare fara probleme.” – George Rotariu , CEO Bitcoin Romania.

Important: Va reamintim ca Bitcoin Romania este singurul broker de schimb din Romania care va garanteaza pretul la cumparare.

Spor la tranzactionare !

Echipa Bitcoin Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *