Orange doreste sistemul Bitcoin in Silicon Valley

14 aprilie 2015 bitcoin

Articol scris de Roxana Andrei

Divizia din Silicon Valley a gigantului mondial de telecomunicatii Orange intentioneaza sa investeasca in sistemul Bitcoin.

Orange Silicon Valley, care pune moneda digitala pe lista principalelor sale arii de focalizare, doreste sa investeasca pana la 20.000/lansare, fiind in discutii cu doua companii Bitcoin, potrivit Bloomberg.
,,E ceva interesant legat de aceasta tehnologie”, afirma Georges Nahon, Director Executive Orange Sillicon Valley, adaugand ca ,, dorim sa ne implicam cat mai curand posibil. Aceasta ar putea constitui o platforma digitala pentru viitor”
siliconvalley_79475350
Vestea vine dupa ce Orange a extins actiunile cu capital de risc, odata cu crearea Orange Digital Ventures, anuntand ca obiectivul companiei este acela de a sprijini 500 de initiative de acest gen ,din intreaga lume, pana in luna martie a anului 2020.
Alte companii de telecomunicatii au adoptat ideea investitiilor in sectorul monedei digitale. DoCoMo, cel mai important operatorul de telefonie mobila din Japonia, a investit in serviciul de schimb Coinbase, care a luat fiinta in San Francisco, 75 milioane de dolari, in luna ianuarie.
Observam astfel ca platile in Bitcoin sunt din ce in ce mai populare in industria telecomunicatiilor. Persus Telecom, un canal de comunicatii de mare viteza, furnizor pentru cea mai mare parte a stocului de schimb valutar mondial, a semnat un acord cu GoCoin, pentru a accepta plata in Bitcoin, la inceputul anului 2014. Compania T-Mobile Polonia a anuntat ca a testat platile In Bitcoin , in luna februarie, urmand sa incheie un parteneriat cu procesorul local Bitcoin, InPay S.A.

Sursa: coindesk.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *