CEO-ul bancii JP Morgan: ,,putem învăța de la tehnologii precum Bitcoin”

14 aprilie 2015 bitcoin

Articol scris de Roxana Andrei

Jamie_Dimon_CEO_of_JPMorgan_Chase1-200x135Jamie Dimon, presedinte al JP Morgan Chase, afirma ca banca sa poate avea de invatat de la sistemele explozive de plata, precum Bitcoin.
Diamon, faimos in desconsiderarea monedei digitale, a facut aceste comentarii in scrisoarea sa anuala, adresata actionarilor JP Morgan, mentionand:

,,Ati citit cu totii despre Bitcoin, despre comercianti ce si-au construit propria retea, despre PayPal si sisteme asemanatoare acestora. Sistemul de plati este unul critic pentru noi- chiar daca suntem destul de buni la acest aspect. Dar avem mult de invatat, in ceea ce priveste sistemele in timpi reali, tehnicile de criptare, reducerea costurilor si problemelor intampinate de clienti.”
Scrisoarea, care a punctat cele mai recente ,,rezultate record” ale bancii si intrarea competitiei in sectorul de plati,, a avut ca scop monitorizarea concurentei si depasirea acesteia.

,,Trebuie sa ne recunoasteam propriile defecte…Va asiguram ca vom analiza aceste sisteme, in detaliu, astfel incat sa putem invata ceea ce fac si sa dezvoltam propriile noastre strategii, in consecinta.”

Monitorizarea Bitcoin

In trecut, CEO-ul a ocupat prima pagina a ziarelor cu observatiile sale legate de potentialul perturbator pe care Bitcoin il are. Vorbind intr-o comisie, in cadrul Conferintei Internationale a gestionarii finantelor, din anul 2013, acesta afirma:

„Dezvoltatorii Bitcoin vor incerca sa ne fure painea de la gura si este in regula.”adaugand, ,,aceasta inseamna competitie si vom actiona ca atare”
In timpul unui interviu acodat reporterului CNBC, Andrew Ross Sorkin, Dimon a mai declarat ca ,,moneda digitala este un depozit teribil de valori. Ar putea fi multiplicat la nesfarsit”

El si-a exprimat, de asemenea, scepticismul fata de reglementarea monedei, precizand:

,,Nu are sustinere guvernamentala si, sincer, marea majoritate, asa cum am citit din publicatiile voastre, baieti, (CNBC), a fost utilizata in scopuri ilegale. Si cei care vor fi impotriva acestor sisteme sunt chiar guvernele, care pun o mare presiune pe banci si stiu exact care le sunt clientii monitorizand totul, lucru ce ar fi practic imposibil cand vorbim de o asemenea moneda”.

Institutiile financiare traditionale au manifestat o atentie serioasa asupra evolutiei sistemului Bitcoin. La randul lor, o serie de directori de pe Wall Street, inclusiv fosti angajati ai bancii JP Morgan, se reorienteaza catre Bitcoin.

Luna trecuta, directorului executiv al JP Morgan Chase, Blythe Masters, a parasit ccompania si s-a alaturat platformei digitale Bitcoin Active Holdings, in calitate de director executiv, Un fost comerciant al bancii JP Morgan, Daniel Masters, a infiintat primul sistem cu capital reglementat, numit GABI, in Jersey, anul trecut.

sursa:coindesk.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV