Marile organizatii caritabile din SUA accepta donatiile in Bitcoin

15 aprilie 2015 bitcoin

Articol scris de Roxana Andrei

Cele mai importante organizatii caritabile din Statele Unite le permit donatorilor sa ajute, prin donatii in bitcoin. Publicatia The Wall Street a incercat sa explice decizia organizatiilor,precum Crucea Rosie, Greenpeace si Salvati Copiii de a accepta bitcoin, intr-un articol intitulat ,, Frate, poti darui un bitcoin?”. Raportul a fost adaugat in rubrica ,,administrarea banilordonate-bitcoin-1024x1024”.

La sfarsitul anului 2012, cand sistemul Bitcoin a atins apogeul, aproape 30 de organizatii non-profit au reusit sa stranga peste 1 milion de dolari intr-o asa numita ,,Bitcoin Black Friday”, potrivit unui purtator de cuvant al fundatiei BigGive, care se ocupa cu organizarea de actiuni caritabile in randul detinatorilor de Bitcoin. Organizatorii au derulat aceste campanii pe Twitter, Facebook sau Reddit. Mult mai multe organizatii au luat parte, la un eveniment numit,, Giving Tuesday”,anul trecut, in luna decembrie, chiar daca, asa cum a fost mentionat in articol, un curs mai mic al monedei digitale a presupus si o suma de bani mai mica.

Ajutorul acordat organizatiilor non-profit este relevant

Elizabeth Polshay, manager BitPay, a specificat ca prin Bitcoin exista o mare deschidere catre o noua baza de donatori. Acest lucru ii ofera organizatiei posibilitatea de rebranding.
Polshay a mai mentionat ca, din cauza taxelor reduse de tranzactionare, sistemul Bitcoin faciliteaza obtinerea de donantiilor cu valori mai scazute.
Crucea Rosie din America a semnat un parteneriat cu BitPay, anul trecut. Un purtator de cuvant al organizatiei a declarat ca au avut parte de un sprijin mult mai mare pentru victimele dezastrelor naturale, evenimente ce au fost facute vizibile in randul utilizatorilor bitcoin.
Cei care detin bitcoin pot avea castiguri sau pierderi de capital, din depozitele proprii.Asa cum se intampla si cu stocurile, este logic ca donatorii sa ofere bitcoin, care se apreciaza in valoare, evitand astfel sa piarda profitul realizat din vanzarea investitiilor de capital .
In articol este mentionat si faptul ca donatorii trebuie sa solicite chitante pentru contributiile in bitcoini, asa cum se procedeaza in cazul oricarui act caritabil.

sursa: cryptocoinsnews.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV