Bitcoin devine un real mijloc de plata

16 aprilie 2015 bitcoin

Articol scris de Roxana Andrei

bitcoin-as-a-payment-1024x1024Bitcoin pare sa devina un mijloc real de plata pentru uzul de zi cu zi, si nu doar o moneda de schimb, potrivit recentei analize alcatuita de compania BitPay. Datele arata ca numarul total de tranzactii in Bitcoin este mai mult decat dublu fata de anul trecut. Tot aceast raport ne indica faptul ca valoarea nivelulul mediu al comenzilor a scazut aproape la jumatate. Aceasta constatare reflecta cresterea utilizarii Bitcoin ca metoda de plata intre comercianti si consumatori.

Acceptare acestei tehnologie duce la un consum mai mare

Wouter Vonk, Directorul de Marketing al companiei europene BitPay, a declarat ca se asteapta ca
din ce in cei mai multi utilizatori sa foloseasca Bitcoin ca mijloc de plata, tinand cont de faptul ca tehnologia devine una recunoscuta. Tot el a mai afirmat ca investitorii sunt, de obicei, primii care ,,pun stapanire pe o noua tehnologie, dar, avand in vedere ca moneda digitala circula mai mult si ca volumul tranzactiilor este in crestere, ar trebui ca bitcoin sa fie folosita de catre un numar din ce in ce mai mare de consumatori de rand.” Numarul firmelor care accepta plata in Bitcoin a depasit cota de 100.000. Printre companiile si organizatiile care permit aceasta modalitate de plata se numara: Microsoft, Dell, Wikipedia, Twich, Greenpeace, Expedia si PayPal, indica raportul in cauza. 53% dintre totalul acestora folosesc platforma de plati BitPay, care a inregistrat trazactii de 150 milioane de dolari in anul 2014.

Numarul total al tranzactiilor Bitcoin a fost 563.568 in 2014, comparativ cu 209.420 inregistrat in anul 2013.Valoarea medie a comenzilor a fost de 281 dolari in 2014, respectiv 513 dolari in anul precendent. Numarul de tranzactii pe ramuri industriale a fost: metale pretioase, 3.242; livrare alimente, 24.128; tranzactii on line, 41.121; servicii IT, 69.832; carduri cadou, 88.288.

America de Nord reprezinta 57% din volumul Bitcoin, la nivel global, ceea ce o situeaza pe locul 1
la acest capitol. Dolarul american s-a clasat peste toate valutele, in ceea ce priveste schimbul de Bitcoin efectuat in anul 2014. Un total de 87.7 milioane de Bitcoin au fost convertiti în dolari americani, 37 milioane în euro, 3.1 milioane in dolari canadieni și 3.0 milioane in lire.

Piata aflata in topul dezvoltarii: Brazilia

Tara aflata in curs de dezvoltare in anul 2104 a fost Brazilia, cu o crestere de 406% in randul comerciantilor care au acceptat Bitcoin de-a lungul anului 2013. India a inregistrat o crestere de 212 la suta, iar Indonezia 199.

In timp ce doar 3% dintre tranzactiile de Bitcoin au loc in America de Sud si Africa, in aceste piete se asteapta o cestere rapida, date fiind populatia migratoare si lipsa accesului la servicii financiare. Vonk a declarat ca moneda digitala este utilizata in pietele aflatele in dezvoltare, ca un supliment pentru sistemele bancare si monetare curente. Bitcoin inlatura barierele financiare cu care multe dintre aceste tari, aflate in curs de dezvoltare, se confrunta.

sursa: www.cryptocoinsnews.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *