Moneda digitala Bitcoin transforma industria online

31 mai 2016 bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Moneda digitala este o tehnologie destul de noua, implementata recent, care se schimba constant si perturba multe dintre industriile tradiționale online. De fapt, tehnologia din spatele monedei digitale are potentialul de a fi o forta perturbatoare mult mai mare decat criptomoneda in sine. Investitorii si antreprenorii considera ca aceasta tehnologie ar putea inlocui atat industriile financiare, cat si cele online; chiar si modul in care modelul de management corporativ functioneaza.

shutterstock_310309553.0

 

Cei mai multi oameni inca mai cred ca moneda digitala este o moneda care este legata de activitati ilegale, dar aceast status se schimba rapid si multi guru ai industriei o privesc deja ca o investitie speculativa si instrumentul perfect pentru a fi folosit ca mijloc de schimb in lumea online. Din moment ce are capacitatea de a stoca fiecare bucata de informatie cu privire la registrul-imuabil, care este validat de mii de calculatoare din intreaga lume, tehnologii cred ca este cea mai sigura tehnologie de tinere a evidentei care a fost dezvoltata vreodata si ca acesta va fi folosita curand in practic orice domeniu.
Una dintre industriile in care moneda digitala deja activeaza si o transforma, dandu-i o gura de aer proaspat, este cea a jocurilor de noroc on-line si industria jocurilor de noroc prin reinventarea modului cum valoarea este scoasa din aceste industrii. Cazinouri online originale si inovatoare, cum ar fi Dragon Tale si jocuri precum Bitcoin Millionaire sunt exemplul perfect al acestei transformari.

drag

Nume mari, cum ar fi Overstock, Microsoft si IBM sunt deja in cautarea modului de a utiliza aceasta noua tehnologie pentru a dezvolta aplicatii noi si inovatoare, care vor fi aliniate perfect cu noile tehnologii in curs de dezvoltare, cum ar fi realitatea virtuala si Internet of Things (IoT).

Sustinatorii Blockchain declara ca aceasta tehnologie se pregateste acum pentru a perturba orice industrie, care este puternic controlata de institutii guvernamentale sau corporatiste. Tehnologia blockchain va perturba de asemenea industrii cum ar fi infrastructura de comunicasii si cea energetica, care sunt deosebit de vulnerabile la interventia politica.

Blockchain este acum devine o tehnologie de masa, care este obligata sa se schimbe radical si avand puterea de a perturba industriile bazate pe online, prin care sa permita arhitecturi scalabile pentru economia de partajare si modul in care va descentraliza metoda prin care sunt gestionate organizatiile.
Ecuador – un exemplu prin adoptarea Monedei Digitale

La inceputul acestui an, statul Ecuador din America de Sud a devenit prima tara din lume ce detine propria moneda digitala oficiala. Ecuador a abandonat utilizarea monedei sale nationale „sucre”, in 2000, in mijlocul crizei bancare, atunci cand a adoptat dolarul american ca moneda de tranzactie. De atunci, tara a folosit dolarul ca instrument de plata.

aaaa

Tara condusa de presedintele sau Rafael Correa din 2007, a anuntat la jumatatea anului 2014 planul de adopta moneda digitala, cu un guvern care a sprijinit aceasta moneda. Noul sistem este configurat pentru a fi utilizat in paralel cu dolarul american conventional ( Ecuador poate inlocui treptat dolarul american cu moneda digitala).
Se pare ca Ecuador a decis sa faca uz de  Bitcoin pentru a-si crea aceasta moneda digitala, astfel incat acesta sa poata beneficia de toate beneficiile ce vin o data cu noua tehnologie.

 

 

sursa: http://www.panamericanworld.com/en/article/ecuador-setting-example-adopting-digital-currency

http://www.newsbtc.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *