Mineritul de crypto monede poate ajuta societatea să obțină date importante

11 iunie 2014 minerit

Articol scris de Wu Mihu

Știm cu toții că minerii de Bitcoin își petrec timpul câștigând bani din computerizarea unor imense sume care fixează rețeaua Bitcoin. Problema este că această resursă considerabilă nu are nicio altă utilizare. Este nevoie, de asemenea, de o mulțime de energie pentru a o face să funcționeze.

Cu toate acestea, există alternative în acest mod de lucru, oferind mai mult un scop propriu către toată puterea computerizată. Cel mai recent vine de la o echipă de cercetare care dorește să folosească o rețea de crypto monede pentru a stoca date de arhivă. Poți să-i spui ”Salut!” lui permacoin.

Ce înseamnă proof of work?

Monedele Bitcoin sunt ”exploatate” folosind puterea computerizată, într-un proces cunoscut sub numele de ”proof of work”. Ideea este cea de a echilibra timpul necesar pentru a produce noi monede Bitcoin, astfel încât fiecare dintre ele să fie produse în timp egal ( stabilit în prezent la 25 de Bitcoin la fiecare 10 minute sau cam așa ceva).

Pentru a face acest lucru, toți minerii din rețeaua Bitcoin încearcă să rezolve o problemă de matematică, iar dificultatea acestei probleme de matematică variază în funcție de cât de mulți oameni încearcă s-o facă să cedeze.

Cu cât mai multe persoane încearca să minerească monede Bitcoin, cu atât dificultatea crește, ceea ce înseamnă că este nevoie de mai multă putere computerizată pentru a rezolva problema. Proof of work este necesar pentru a câștiga creșterea Bitcoin, luând mai multe cicluri computerizate pentru același rezultat. Acest ciclu de consum a crescut exponențial de la sfârșitul anului trecut.

Hash-rate

Utilizarea depozitării în loc de puterea computerizată

Cei care stau în spatele permacoin provin de la Universitatea din Maryland, Conerll Tech și Microsoft Research. Echipa condusă de Andrew Miller, un student la informatică de la Universitatea din Maryland, propune să folosim depozitarea, mai degrabă decât ciclurile CPU, pentru a asigura o rețea de crypto monede – oferind o modalitate utilă de a salva datele noastre publice în proces.

În loc de arderea prin proof of work care nu are nicio valoare cu scop propriu dincolo de rețea, Andrew și echipa sa doresc mineri pentru ca stoca bucăți dintr-o mare arhivă de date pe care societatea ar dori să o vadă conservată – Biblioteca Congresului, poate.

Ei sugerează că acest lucru poate fi realizat prin dispunerea de mineri care pot dovedi că ei pot stoca aceste bucăți de date, în același mod în care rețeaua Bitcoin își face minerii  să dovedească că le-au rezolvat problemele matematice.

Minerii încă mai trebuie să dovedească că au rezolvat o problemă de matematică, dar problema nu necesită să devină din ce în ce mai dificilă cu cât mai mulți mineri se alătură rețelei.

În schimb, minerii trebuie să facă trimitere la o bucată de cod stocat localizat în propriile calculatoare pentru a rezolva puzzle-ul. În cazul în care reușesc cu succes să rezolve problema, atunci algoritmul poate deduce că aceste date sunt bine stocate – cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp. Astfel, toți minerii trebuie să stocheze o bucată din arhiva de date pentru a participa la mineirtul de permacoin.

Există un alt aspect inteligent al permacoin-ului cunoscut sub numele de ”ștergere codificare”, care mărește dimensiunea unui fișier ușor, căptușindu-l cu date suplimentare. Apoi, chiar dacă au fost șterse unele secțiuni, datele suplimentare fac posibilă preluarea unui fișier în toate elemente sale, în cadrul limitelor.

În cazul unei rețele de arhivare distribuită

Toate acestea sună plauzibil. Stocarea este ieftină, la urma urmei, în lucrarea academică permacoin, echipa lui Miller admite că, cantitatea de stocare teoretic disponibilă pare relativ scăzută în comparație cu convenționalul software de stocare cloud-based.

Miller estimează conservator că minerii Bitcoin au cheltuit 80$m pe echipament. Dacă ar fi cheltuit pe RAM în schimb, aceștia ar fi putut să cumpere în jur de patru petabytes (4 milioane de gigabytes) de capacitate de stocare memorie RMA, spune el.

Asta nu reprezintă cât de mult ar stoca rețeaua, cu toate acestea. Pe hârtie, Miller figura 4 PB, doar pentru a fi în siguranță, concluzionând că utilizatorii Bitcoin ar putea stoca în siguranță un fișier de 200 TB, dacă toată lumea ar fi cumpărat stocare în loc de puterea mușchiilor computerizați.

Două sute de terabytes sunt o nimica toată în lumea stocării (deși estimările spun că e suficient pentru a stoca Biblioteca menționată mai în sus de colectare și imprimare a Congresului), iar arhivarea online  este deja disponibilă, prin intermediul serviciilor cum ar fi Amazon Glacier.

Descentralizarea arhivelor

Miller insistă asupra faptului că ceea ce lipsește din permacoin în capacitatea de stocare, atenuează riscurile și diversitatea.

Principalul avantaj al permacoin nu este doar cantitatea de date stocate, este felul divers și descentralizat în care este stocat„, a spus el.

Abordarea lui Miller este ușor diferită față de alte proiecte de arhivă descentralizată care au fost în preajmă pentru un timp, cum ar fi LOKSS Stanford University spre exemplu. Care are un software care monitorizează calculatoarele participante pentru a verifica dacă acestea încă mențin dosarele listate pentru păstrare, asigurându-se astfel că piesele suficiente de date sunt în zonă oricând pentru a reconstrui un fișier.

În timp ce LOCKSS se bazează pe participanții altruiști în cadrul unui grup de interes special, abordarea permacoin stimulează minerii pentru a stoca, permințându-le să producă mai mult permacoin.

Jeff Garzik, unul dintre dezvoltatorii de bază Bitcoin, este un mare fan al lui Miller și a spus că ideea are un mare potențial:

”Andrew Miller este un tip perspicace. Personal, am multă încredere în acest sistem de operare, încă nevăzut. Proof-of-storage poate funcționa.”

Cine ar putea să-l folosească?

Miller preferă să-l numim ”proof of retrievability”, pentru că rețeaua permacoin poate dovedi capacitatea de a obține fișierele arhivate înapoi. Indiferent de cum este numită tehnologia de bază, ar putea fi o modalitate bună de a rezolva unele dintre cele mai presante probleme cu care se confruntă organizațiile cu spații mari de date – mai ales cei care operează pe o bază non-profit.

Există și alte sisteme alternative CPU sau ASIC-intensiv proof of work, cum ar fi solacoin, utilizat doar de mineri pentru a procesa tranzacția de monede pre-minate pe rețeaua sa. Monedele sunt schimbate pentru a dovedi producerea energiei solare.

Primecoin, produs de ”Sunny King”, caută un alt tip de număr prim, și-a atins propriul record mondial și este a cincea oară când dobândește acest record în acest fel. Cu toate acestea, King admite că aceste numere sunt în primul rând de relevanță teoretică.

Puterea computerizată poate fi folosită la alte lucruri, cum ar fi distribuirea de pliante de proteine și căutarea de modele în semnale radio extraterestre. Problema este că sarcinile de calcul, cum ar fi acestea nu sunt aceleași tipuri de sarcini ca și rezolvarea problemei de criptografie cu scopuri proprii a producției de crypto monede, iar nimeni nu pare să fi lucrat la o modalitate de a se căsători cu două până acum. Acest lucru înseamnă tratarea cancerului sau SIDA, în timp ce mineritul, de asemenea, mondele digitale, nu sunt o realitate.

Cu toate acestea, stocarea datelor în timpul mineritului de monede digitale este.

”Noi am conceput (schema) pentru a se potrivi îndeaproape performanței și securității Bitcoin”, încheie Miller. ”În cazul în care aceeași sumă de bani a fost investită pentru echipamente și putere în permacoin, ea ar avea același grad de securitate precum Bitcoin are acum”.

Noi nu vedem pe nimeni schimbând centrul Bitcoin proof of work în viitorul apropiat, însă, nici permacoin nu a fost încă pus în aplicare. Miller și echipa sa au contribuit cu teoria – va face cineva următorul pas?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV