Cum functioneaza, pe scurt, mineritul

11 iunie 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

Exista foarte multe detalii specifice greu de inteles care ar putea fi ilustrate prin intermediul mineritului si cum Bitcoin functioneaza la un nivel intern. Cu toate acestea, pentru a putea face rost de Bitcoin, o cunostinta extraordinara in detaliu asupra informatiei nu este esentiala. Asa cum nu trebuie sa fii un economist sau un expert financiar pentru a castiga multi bani ca un investitor, la fel nici in acest caz nu trebuie sa cunosti toate detaliile tehnice interne ale procesului de minare Bitcoin pentru a-i mina. Astfel ca, in continuare iti prezentam informatiile strict necesare si pe scurt despre cum Bitcoinii sunt minati.

Imagineaza-ti un camp cu sute de case micute imprastiate de-a lungul lui. Fiecare casa are un lacat si o usa si pentru a intra inauntru trebuie sa gasesti o modalitate prin care sa deschizi lacatul respectiv. In fiecare din aceste case se afla o comoara. Daca reusesti sa deschizi lacatul, atunci comoara din interiorul casei este a ta.

In corelatie cu Bitcoin, intregul camp este internetul iar micile case sunt blocurile imprastiate de-a lungul internetului. Fiecare bloc este encriptat prin intermediul criptografiei si necesita probleme matematice complicate sa fie solutionate pentru ca blocul sa fie deblocat. De fiecare data cand unul din aceste blocuri este deblocat, Bitcoin este oferit pentru efortul depus.

Aceste blocuri sunt deblocate cu ajutorul unui software pe care il downloadam, software ce foloseste capacitatea calculatorului de a solutiona probleme pentru a incerca sa treaca de securitatea criptografica in schimbul unor Bitcoini.

bitcoins

Acum, imagineaza-ti ca aceste case micute erau foarte usor de deschis la inceputul campului. Puteai incerca pur si simplu cateva combinatii de la tine din minte si sa deblochezi lacatul pentru a obtine comoara din interior. Cu toate acestea, din ce in ce mai multi oameni au inceput sa afle despre acest camp unde puteai sa ai acces cu usurinta, sa gasesti fara prea mult efort combinatia lacatului si sa obtii bani gratuit.

Odata cu acest lucru, din ce in ce mai multi oameni au inceput sa apara pe acest camp si sa deschida cat mai multe case, insa cu cat erau deschise mai multe case, combinatia lacatului devenea din ce in ce mai greu de descifrat si astfel era nevoie de mai mult timp pentru a o solutiona.

Exact acelasi lucru se intampla si in cazul Bitcoin – cu cat exista mai multi oameni care se alatura retelei si incep sa mineze, cu atat competitia este mai mare si dificultatea de solutionare a blocurilor va creste, lucru care inseamna ca va fi nevoie din ce in ce de mai multa putere a calculatoarelor pentru a solutiona blocurile. Daca la inceput putea fi utilizat un laptop pentru ca Bitcoinii sa fie minati, acum un laptop este ineficient, iar daca va doriti sa aflati ce fel de componente ajuta la o minare eficienta, vom reveni pe viitor cu un astfel de articol, in care vom include si ce resurse sunt necesare pentru a incepe minarea.

Gandeste-te la toti oamenii care paseau pe campul respectiv cu o tehnologie ce putea deschide lacate, ce-i faceau sa se simta ineficienti pe cei care doar ghiceau combinatiile lacatelor.

Poti face multi bani minand Bitcoin? Raspunsul este inevitabil da, insa acest lucru nu inseamna ca este usor pentru ca, asa cum am tot amintit-o, solutionarea blocurilor devine din ce in ce mai dificila si volumul de bani pe care ii faci depinde si de aceasta dificultate. De asemenea, valoarea averii tale va depinde si de valoarea Bitcoin la momentul minarii. Daca minezi doar doi Bitcoini pe luna, iar valoarea acestora este 3000$, atunci poti sta linistit. Insa avand in vedere valoarea actuala Bitcoin, doar doi pe luna nu ar fi prea multumitor, nu?

4 comments

 1. Gabriel Marinescu spune:

  Doresc sa incep si eu operatiunea de minerit bitcoin si as avea nevoie de cat mai multe detalii in ceea ce priveste resursele necesare(capacitatile calculatorului)pentru a sti ce upgrade trebuie sa fac propriului PC.

  • Mirona Noru spune:

   Buna ziua. Bitcoin Romania ofera doar servicii de vanzare si de cumparare Bitcoin, nu si de minerit. Pentru activitati de acest gen, va rugam sa apelati la serviciile specializate ale unei companii care ofera astfel de produse necesare dumneavoastra. Va multumim!

 2. Popa spune:

  Doresc sa devin miner in bitcoin.
  Cum procedez?
  0761351491

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV