Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 6-7 Mai

8 mai 2019 analiza tehnica, blockchain, criptomoneda, cryptomoneda, ethereum, exchange, securitate

Articol scris de Cristian Bot

* ETH/USD *

✖️ Dacă în analiza de ieri am comentat evoluția Bitcoin pe un timeframe mai mare, precum Daily, astăzi vom face chiar opusul: deși mai jos am păstrat și interfața graficului macro cu care ne-am obișnuit, comentariul vizează graficul de 15 minute.

✖️ Ne concentrăm atenția asupra părții din stânga sus, unde ETH formează un maxim local la $188, în urma unei aprecieri de peste 30 de procente, realizată chiar pe parcursul săptămânii care a precedat stabilirea acestui maxim. Nereușind „să înțepe” acest punct în creșterea imediat următoare (marcată cu un x), vânzătorii s-au văzut nevoiți să se mulțumească cu o distribuție realizată între $183 și $175, nivele care marchează rezistențe pe macro-grafic.

✖️ Odată terminată consolidarea, ETH suferă un declin de 13.53%, atingând în 15 și în 26 aprilie alte două orizontale importante – de data aceasta vorbim despre fostele nivele de rezistență de la $157.5 și $151.5, acestea fiind transformate în suport în urma testării – deci avem în discuție un clasic „S/R flip”. Totodată, între stabilirea acestor minime avem și un „swing high” – etichetat pe grafic, adică un punct de maxim la range-ului nou format, care ar trebui transformat în suport la retestarea din sens superior (adică după ce este depășit – lucru pe care cumpărătorii n-au reușit să-l facă).

✖️ După cum spuneam și în graficul de ieri (care a vizat Bitcoin), piața părea că-și caută lichiditatea necesară unei corecții. Acest lucru s-a întâmplat și dintr-un motiv fundamental, nu doar tehnic: unul dintre cele mai exchange-uri din sferă a suferit ieri un hack și o pierdere de peste $40 milioane.

✖️ Momentan, prețul se află în aceeași zonă de distribuție ($183 – $175) ca ultima dată. Deși lumânarea de ieri a vânat stopurile de la $170, ETH a reușit să-și revină și să continue evoluția peste acest preț-cheie. Vânzătorii își vor dori o transformare a acelui nivel în rezistență; cumpărătorii nu.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *