Jurnalul Crypto – Analiza 2.10.19 – ETH/USD

2 octombrie 2019 altcoins, criptomoneda, cryptomoneda, ethereum

Articol scris de Cristian Bot

ETH/USD, 4h, update

▪ În ultimul comentariu dedicat ETH-ului (pe care l-am realizat la data marcată de o linie verticală albastră) am abordat structura afișată de această piață din două perspective: una macro, pe timeframe de o zi, și una micro, unde am observat acțiunea „intra-day” (de pe parcursul zilei) a prețului. Ambele grafice ne-au condus către aceeași concluzie: ETH ar mai putea continua încă odată scăderea spre zona $150, lucru care s-a întâmplat la doar o zi distanță, când ETH „a înțepat” din nou primul nivel de suport de la $157.54 (stabilind un punct de minim la $152.12) – în dreptul săgeții verzi.

▪ Deoarece toate închiderile de pe acest timeframe au avut loc deasupra zonei cruciale de suport (interval cuprins între $157.54 și $144.9), ETH/USD s-a bucurat de o apreciere de aproximativ 15 procente, creștere măsurată de la cea mai joasă deschidere ($160.35 – 26 sept) până la cea mai înaltă închidere ($183.29 – 1 oct). Totodată, închiderea de pe urmă observăm că a avut loc în dreptul pragului superior al celuilalt interval delimitat de linii negre punctate, fiind respins în dreptul celeilalte săgeți – cea roșie. Intervalul despre care vorbeam adineauri este cuprins între $175 și $183. În cazul în care nivelul orizontal, deasupra căruia prețul „se odihnește” momentan, devine suport ($175), atunci seria de „Higher Lows” și „Higher Highs” (minime și maxime mai mari decât cele precedente) ar putea împinge prețul către o retestare a canalului albastru de la $195.

▪ De asemenea, merită menționat și faptul că structura pe care ETH/USD o afișează în ultimele 7 zile a contribuit la formarea unui potențial „Bear Flag” – încadrat de altfel între linii negre punctate. Rezolvarea acestuia în jos va împinge prețul către aceeași „zonă crucială de suport” – stabilind astfel formarea unui nou range de consolidare pentru moneda de pe locul 2 din punct de vedere al capitalizării totale. În trecutul apropiat am observat faptul că acest tip de „steaguri bearish” și-au continuat dezvoltarea de cele mai multe ori în sus, însă acest lucru rămâne de văzut.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2019 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *