Jurnalul Crypto – Analiza 15.10.19 – BTC/USD

15 octombrie 2019 analiza tehnica, bitcoin, criptomoneda, cryptomoneda, pretul bitcoin

Articol scris de Cristian Bot

◾ BTC/USD, 1D

▪ În graficul de astăzi schimbăm puțin interfața. Am șters toate nivelele orizontale și le-am înlocuit cu trei indicatori de tip MA (Moving Average): de 20, de 50 și de 200. Liniile acestea pe care le vedeți pe grafic reprezintă media aritmetică a prețului din ultimele 20 de zile (magenta), ultimele 50 de zile (verde) și respectiv ultimele 200 de zile (galben). Cu cât numărul de zile necesare pentru a realiza media este mai mare, cu atât importanța atribuită indicatorului crește exponențial. Cu alte cuvinte: numărul de atingeri pe care un MA îl primește pe parcursul evoluției într-o piață de tip „trending” (trend crescător sau descrescător) scade odată cu numărul de zile necesare calcului [exemplu: MA(20) are să primească mai multe atingeri decât MA(200)].

▪ Pentru o înțelegere mai bună a acestui tip de indicator, am plasat pe grafic două săgeți: una verde, care indică testarea pe post de suport pe care prețul i-a oferit-o MA-ului de 20, înainte de explozia în sens pozitiv pe care BTC a realizat-o în aprilie; și una roșie, care indică testarea aceleiași linii, dar pe post de rezistență de data aceasta – cu puțin înainte de breakdown-ul suferit de BTC în urmă cu 3 săptămâni (de la pragul de $10,000 la cel de $8,000). Totodată, observăm că retragerea aceasta a făcut ca prețul să se întâlnească cu MA-ul de 200 (cel galben) pentru a doua oară pe parcursul acestui an. Dezvoltarea ulterioară a prețului a condus la transformarea acestei medii într-o rezistență, deoarece pe grafic nu se mai observă nicio închidere peste linia galbenă – în ciuda multiplelor tentative ale cumpărătorilor de a realiza acest lucru.

▪ Ținând cont de faptul că zona curentă de consolidare este cuprinsă între cea mai joasă deschidere și cea mai înaltă închidere – $7,900 și $8,700 – realizate în luna curentă, credem că dezvoltarea ce are să vină odată ce acest „episod lateral” se termină va fi tot de partea vânzătorilor – adică în jos.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2019 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *