Jeremy Allaire: dezvoltatorii Bitcoin trebuie să „Pășească înainte”

3 iulie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

gff

CEO-ul de la Circle, Jeremy Allaire, a cerut dezvoltatorilor de bază Bitcoin să „pășească înainte” și să creeze un proces mai deschis, incluziv și bine definit de dezvoltare a protocolului

Descriind stadiul actual de dezvoltare ca „foarte ad-hoc, pe bază de reputație” și neprimitor la noi participanți, el a spus că suma de bani investită în Bitcoin solicită „un proces de guvernare și procesul de contribuție mai bine definite”.

Întreaga industrie ar trebui să contribuie la anchetă Bitcoin„, a declarat Allaire pentru CoinDesk înainte de conferința de la Dublin, Finanțe Bitcoin 2014, pe data de 2 iulie. „Realitatea este astăzi că suntem excluși.”

Într-un interviu amplu, el a spus că există un număr semnificativ de persoane în prezent pe lista de așteptare Circle care ar avea acces complet cel puțin la sfârșitul lunii iulie și că volatilitatea a fost un obstacol cheie pentru progresul Bitcoin și că Circle a fost, în general, sprijin a propunerilor dezvoltatorului Vitalik Buterin de la aplicația Ethereum, pentru rezolvarea problemei de minerit centralizate.

Standarde corespunzătoare pentru dezvoltarea Bitcoin

Orientată spre instituții precum consorțiul World Wide Web ca un posibil model, Allaire a declarat că este timpul pentru comunitatea Bitcoin ca să dezvolte un sistem mai durabil de dezvoltare a protocolului de bază care este în prezent gestionată în mare parte de câțiva dezvoltatorii de bază angajați de către Fundația Bitcoin.

Deși a refuzat să numească orice anumită persoană, el a spus că „toți dezvoltatorii de bază de trebuie să pășească înapoi și să se gândească cum să primim mai multă contribuție IP și ce fel de proces este necesar pentru a facilita asta„.

De ceva timp, [Bitcoin] a fost justificat [gestionat de] un grup mai restrâns de persoane care operează într-o meritocrație, dar acum că acest lucru a ajuns la ceva care industrii întregi sunt construite pe baza acesteia, ceva trebuie să existe o evoluție.”

Comentariile sale au făcut ecou față de cele realizate de către dezvoltatorul bitcoin Mike Hearn, un consilier la Circle, care a declarat recent pentru Epicenter că dezvoltarea Bitcoin pe nucleul Bitcoin s-a îngrădit la o „oprire completă”, și că a fost „radical subfinantată și subdezvoltată„.

Riscul este că se va termina cu un scenariu care ne va da de furcă„, a declarat Allaire, referindu-se la o situație în care protocolul este copiat și dezvoltat ca un proiect separat. „În cazul în care nu este adresat, cred că o serie de participanți ecosistemice vor spune doar că vom face o muncă grea și încercă să facm acest lucru într-un mod mai mult scalabil și bazat pe comunitate.

Aceasta nu este prima dată când membrii comunității Bitcoin au ridicat problema de modul în care este dezvoltat protocolul Bitcoin. Atunci când curentul dezvoltator de plumb Wladimir Van Der Laan a preluat rolul în luna februarie a acestui an, a declarat pentru CoinDesk că o prioritate de top a fost îmbunătățirea documentației dezvoltatorului, în scopul de a încuraja participarea.

Descentralizarea mineritului și reglementarea

Deși există furori în jurul cotei ghash.io a rețelei de minerit Bitcoin cu privire la faptu că s-a stins în mare parte, problema în sine nu a fost încă rezolvată. În timp ce nu a existat un dezacord cu privire la posibilitatea mineritului centralizat constituind o problemă sau nu, Allaire a spus „o rețea descentralizată cu adevărat distribuită… este într-adevăr nucleu al ADN-ului și principiilor Bitcoin„.

Vitalik Buterin, dezvoltatorul aplicației Ethereum, a propus recent modificarea mineritului de Bitcoin pentru al face mai rezistent la hardware-ul de minerit de specialitate ASIC și pentru a permite pentru CPU mineritul , astfel încât bariera de participare este mai mică, despre care Allaire a spus că e „aliniat bine„, în discuțiike interne Circle cu privire la problemă.

Însă eu nu sunt de acord că cerul cade și dintr-o dată nu vor mai fi atacurile duble de cheltuieli… pentru că eu cred că este o aliniere a stimulentelor economice„, a adăugat el, menționând că el crede că este în interesul economic de minerit al operatorilor de minerit pool pentru a menține încrederea în sistemul.

Deși el a sugerat că investitorii pe scară largă vor începe în mod inevitabil investiții pentru a asigura infrastructura descentralizată Bitcoin, el a spus că Circle, deși este sprijinit de capitalul de risc, nu s-a aflat „într-o poziție financiară pentru a face investiții la nivel mondial mari în [Bitcoin] infrastructură chiar acum„.

Privind reglementarea, el a respins ideea că capitalul de risc susținut Bitcoin aș întreprinderilor îmbrățișează regulament guvern, spunând că barierele ridicate la intrare create prin, de exemplu, legile de acordare a licențelor de stat din SUA, au fost dăunătoare pentru obiectivul pe termen lung de adoptare integrală Bitcoin.

Am fost clar că trebuie eliminate [aceste bariere] astfel încât companiile mici să poată intra„, a spus el. „Oricare ar îmbrățișa guvernele abordare de reglementare ar trebui să fie minim viabil. În mod ideal, nu noi legi, ci interpretări și adaptări ale normelor existente, astfel încât calendarul de claritate să fie redus.

Abordarea Circle lentă și constantă

Este chiar mai mult de o lună de când Cirle a lansat în cele din urmă ervicii de portofel Bitcoin la conferința Bitcoin2014 în Amsterdam, și, deși Allaire a refuzat sa dezvăluie numărul exact de utilizatori actuali, el a spus că aceștia au fost mii.

Suntem precauți” a recunoscut el, spunând că Circle este axat pe asigurarea sistemelor sale să poată avansa în mod corespunzător înainte de a deschide porțile.

Dacă ne-am deschide ușile astăzi, credem că am fi inundați și nu toată lumea ar avea o parte de experiență grozavă.

Deși mulți dintre utilizatori sunt persoane care au mai folosit anterior Bitcoin, el a spus că au „încercat să identifice utilizatorii care nu sunt existenți printre utilizatorii Bitcoin„, astfel încât userbase-ul lor s-ar extinde dincolo de primii utlizatori Bitcoin. De la sfârșitul lunii iulie, Circle va acceptat „semnificativ” mai multe persoane care au solicitat deja o invitație, a adăugat el.

De asemenea, Circle a angajat recent fostul director al Băncii Ireland Garrett Cassidy pentru a conduce operațiunile europene ale companiei.

Un accent principal pentru companie este volatilitatea prețurilor, a spus el. Deși a refuzat să ofere detalii cu privire la modul în care compania intentioneaza sa abordeze problema, el a fost sceptic că problema se va rezolva:

Toată lumea spune că prețurile se vor stabiliza. Dar că nu este un răspuns dacă vrem într-adevăr [Bitcoin] să obținem tracțiune.

Cu scopul de a bate aplicațiile de transfer de bani de la egal la egal în curs de dezvoltate a companiilor tech și a instituțiilor bancare la fel, a spus el, industria Bitcoin trebuie să se concentreze pe punctele sale forte, în primul rând pe deschiderea sa. Desi companii precum Circle transporta o parte din „bagajul” de instituții financiare mai vechi, el a recunoscut, natura Bitcoin ca „un standard deschis global, care este complet interoperabil” îi conferă un avantaj față de propuneri, cum ar fi Paym din Marea Britanie.

În cinci ani de la egal la egal tranzacțiile financiare vor deveni o parte integrantă de zi cu zi din viața tuturor, fie că este vorba de-a lungul mesei sau pe întreaga planetă„, a spus el.

Provocarea pentru companiile Bitcoin, cum ar fi Circle este de a vă asigura că ele facilită aceste tranzacții în locul companiilor FinTech tradiționale, non-Bitcoin.

Corectare (08:14, 3 iulie): O versiune anterioară a acestui articol a spus că Circle se va deschide pentru toate persoanele care au semnat până acum. Cercul a precizat, faptul că vor fi „acceptate un număr semnificativ de invitați până în august„, însă nu „cu toții„.

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *