„Iubesc Blockchain, pur și simplu nu Bitcoin” – I

17 noiembrie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

Jonathan Levin este un consultant al monedelor digitale și antreprenor. Anterior, el a co-fondat și a servit ca CEO al Coinometrics.

blockchain-bitcoin-01
Într-o epocă de microblogging și conferințe neobosite, zeitgeist nu este scris în romane, dar în fraze mai scurte de 140 de caractere.

Nu se poate pleca de la un FinTech sau o conferință monedă digitală fără fi auzit „Îmi place blockchain, pur și simplu nu Bitcoin”. Cu toate acestea, ca și cu cele mai multe clișee, teza abordează de fapt miezul problemei: se cerșește pentru o apărare a blockchains și Bitcoin blockchain ca cea mai bună clasă din care face parte.

Blockchains sunt structuri de date care au două caracteristici distincte:

  1.  Au jetoane native care stau la baza tuturor informațiilor înregistrate și stimulente economice pentru utilizarea sistemului. Jetoanele sunt native în care acestea sunt reglementate de protocolul care reglementează structura de date și nu au dependențe externe, cum ar fi băncile centrale sau instituțiile financiare.
  2. Ele conțin un lanț de dovezi criptografice care asigură că datele nu au fost falsificat, ca nu cumva lanțul de dovezi să nu poată să fie reconstruit. Lanțul de dovezi are proprietatea curată care dezvăluie volumul de muncă necesar pentru a construi lanțul. Acest lucru permite rețelei să conveargă pe un lanț ca lanțul adevărat, cel mai activ desfășurat, și să le aruncați pe toate, cu excepția unula.

Titlul acestui articol abordează o provocare cheie care a fost cauza pentru multe dezbateri în domeniul de activitate: avem nevoie de un singur jeton nativ cu o aprovizionare fixă în structura noastra de date sau am putea să nu avem nici unul – ori mai multe?

Pentru a pierde valoarea acestor token-uri native ar trebui să se piardă și valoarea structurilor de date care le stochează. Aș dori să se facă presiuni pentru blockchains cu jetoane native, mai degrabă decât doar blockchains (baze de date inovatoare, probabilistic imuabile), care au utilitate mult mai mică, dacă este cazul la toate.

Securitate și integritate

Fără a intra în detalii tehnice ale modului în care sunt asigurate blockchains, este important să înțelegem token nativ ca mecanism de stimulare pentru securitatea și integritatea blockchain (pentru cei care doresc o imagine de ansamblu tehnic al modelului de securitate văzut dinamic, membrii cu multi- semnături de partid au explicat pe hârtie catenele laterale recente).

La nivelul de bază, tehnologia blockchain este o structură de date care conține în interiorul ei un lanț de dovezi care trebuie să fie adevărate. Această structură ne permite să verificăm istoria tranzacțiilor sau a informațiilor care sunt prezentate și care nu au fost modificate sau alterate, asigurarea integrității datelor.

Fiabilitatea probelor este direct dependentă de stimulentele economice acordate persoanelor sau organizațiilor care furnizează dovezile.

În Bitcoin, un miner care câștigă dreptul de a publica un bloc de pe lanțul principal este în prezent plătit cu 25 BTC (aproximativ 9.500 dolari la momentul publicării). Acest lucru oferă stimulente adecvate pentru a avea funcționare hardware foarte specializată în centrele de date din întreaga lume.

În cazul în care recompensa este înjumătățită, așa cum este setat să se facă în 2016, stimulentul de a furniza aceste dovezi s-ar înjumătăți și am putea să vedem probabil un scenariu în care dovezile ar fi atunci mult mai puțin fiabile (parțial din cauza excesului de hardware care ar putea fi cumpărat ieftin). Cu alte cuvinte, fără o valoare simbolică ridicată pe un blockchain, există puțină securitate sau integritate a datelor conținute.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *