5 sfaturi esențiale despre Bitcoin pentru orice CFO

17 noiembrie 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

Prețul Bitcoin este incredibil de volatil, acesta ajungând să fie adesea asemeni unui rollercoaster, fluctuând constant într-un mod nebunesc. Orice cumpărare din partea companiilor ar trebui tratată cu responsabilitate maximă. În noiembrie 2013 valoarea bitcoin a trecut peste prețul unui gram de aur. La câteva luni după, valoarea acestuia a fost redusă la jumătate.

Acesta nu este un caz excepțional în lumea Bitcoin, cu prețurile fluctuând acum acceptate ca fiind normale, cel puțin în forma curentă, neregulată a criptomonedei. Pentru a asista CFO în negocierea terenului Bitcoin, am făcut o listă care considerăm că reprezintă cele 5 sfaturi esențiale în adoptarea Bitcoin.

1

Din ce în ce mai multe companii încep să bage în seamă Bitcoin și să accepte această monedă ca metodă de plată. Printre aceste companii se numără WordPress și Dish. Dacă vorbim de companii despre care se zvonește că vor trece la a accepta Bitcoin în viitorul apropiat, atunci putem să punem pe listă Ebay și PayPal.

Și cu atât de multe companii ce oferă monede digitale ca o opțiune de plată cu atât mai mulți oameni o folosesc, astfel că cererea pentru Bitcoin va fi multiplicată și cu fiecare companie care accepta Bitcoin ca metodă de plată, criptomoneda se apropie câte puțin de utilizarea în masă. Cu toate acestea, de notat că toate companiile amintite mai sus sunt de o anvergură foarte mare, firme lichide care ar putea absorbi orice pierdere ca rezultat al volatilității Bitcoin. Multe dintre acestea s-ar putea să folosească Bitcoin pentru scopuri indirecte, precum branding.

5 sfaturi pentru CFO ( Chief Financial Officer )

  • Revizuiește politica de investiții a companiei

Bitcoin poate fi în afara zonei de investiții a companiei din care faci parte. Clarifică dacă politica de investiții a companiei este compatibilă cu Bitcoin și abia apoi, dacă ai accesibilitatea, treci mai departe.

  • Determină-ți obiectivele Bitcoin

Clarifică-ți obiectivele pentru achiziționarea de bitcoin sau acceptarea acestora ca o formă de plată, indiferent dacă sunt pentru speculare sau pentru activități legitime de tranzacționare. Vezi tot acest proces ca o metodă de a atrage noi clienți ce folosesc bitcoin, ca o strategie de marketing sau o vezi ca o criptomonedă cu un risc ridicat / câștig ridicat cu o oportunitate foarte mare de investiție.

  • Stabilește care îți este nivelul de toleranță la risc

Dacă obiectivul tău este să speculezi, evaluează-ți nivelul de toleranță la risc al companiei din care faci parte. Prețurile foarte fluctuante ale Bitcoin pot împiedica destul de multe lucruri, deoarece unii o pot vedea ca o oportunitate pentru câștigul speculativ. Asigură-te că investiția nu depășește riscul pe care ți-l poți asuma.

  • Fii conștient într-un procent de 100% de riscurile existente

Marea majoritate a comercianților nu acceptă Bitcoin ca o metodă de plată deoarece este pur și simplu prea riscant. Din moment ce compania nu este interesată de Bitcoin ca o oportunitate de investiție, atunci ar fi foarte riscant să fie adoptată pentru activități legitime de tranzacționare. Și este riscantă pentru că prețul este foarte volatil. De exemplu, bunurile sau serviciile ar putea fi vândute pentru un preț ales în dolari sau echivalentul valorii bitcoin. Dacă clientul plătește cu bitcoin și prețul criptomonedei scade brusc, atunci comerciantul ar putea termina într-un faliment, în cel mai rău caz.

De asemenea, desigur, volatilitatea prețului ar putea însemna o crește foarte rapidă. Cu toate acestea, acest lucru este foarte periculos de urmărit. Dacă o afacere verifică prețul bitcoin, se decidă să vândă și ulterior încasează în bitcoin pentru moneda reală foarte rapid, atunci timpul disponibil pentru mișcarea monetară este aproape zero. Iar aceste lucruri reduc riscul într-un fel, însă cu toate acestea riscul încă există și CFO-ul trebuie să fie foarte conștient de prezența acestuia.

  • Rămâi în buclă

Bitcoin rămâne foarte rar fără o știre. Fii la curent cu ceea ce se postează pe internet despre dezvoltarea tehnologiei și a platformei Bitcoin, fluctuațiile de care are parte, reglementările și popularitatea acestei monede și orice alte informații care ar putea afecta valoarea Bitcoin pe viitor, cum ar fi furtul de 500.000 de dolari în bitcoini din cazul Mt. Gox.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *