„Iubesc Blockchain, pur și simplu nu Bitcoin” – II

18 noiembrie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

blockchain-bitcoin-01

Acoperire financiară universală

Există relativ puține modele de afaceri Bitcoin acolo, care încordă cu adevărat capacitatea de a furniza acoperire financiară universală, datorită unui număr de factori, cum ar fi limitările lanțului de aprovizionare, a barierelor de reglementare și de volatilitate Bitcoin. Nu este atunci soluția evidentă de a ne îndepărta de Bitcoin și să păstrăm blockchain?

Fără un jeton nativ, deși, și cu doar un registru descentralizat și deschis nu putem realiza o acoperire financiară universală. Instituțiile financiare care adoptă, co-opt, sau tehnologia fork blockchain, nu va produce nicio acoperire financiară mai bună decât o face în prezent.

Pentru a vedea de ce acesta este cazul, ne putem uita la următoarele exemple de aplicații care au fost construite pe bază de acoperire financiară (rețineți acest lucru nu este o aprobare de oricare dintre aceste servicii, mai degrabă o examinarea de utilizare a acestora și a acoperirii financiară universală ).

  1. Tipping (ChangeTip, Dogetipbot etc.)
  2. Silk Road 1.0, 2.0, etc.
  3. Site-uri de jocuri de noroc (SatoshiDice, Updown etc.)

Dogetipbot și, mai recent, Changetip au creat o frenezie pe Reddit. O simplă răzuire web permite oamenilor din întreaga lume de a transmite valoare prin tastarea câtorva cuvinte într-un site web.

Sfaturile înșiși sunt toate înregistrate în bazele de date centralizate, astfel încât „low-cost-ul” crypto monedelor este irelevant. Cel mai important factor este faptul că acoperirea este cu adevărat universală și că orice utilizator poate, atunci când alege, să retragă Bitcoin sau Dogecoin de serviciu și să-l utilizețe în viața lor de zi cu zi.

În viitor, acest lucru ar putea deveni baza de integrare a realități virtuale cu procesele fizice.

Piețele de droguri care au nevoie pentru a evita represiunile penale și să ofere cu adevărat piețe globale necesită acoperire financiară universală (precum anonimatului relativ). Gradul de acoperire permite acestor platforme pentru a obține o masă critică necesară câștigării încrederii de bază de utilizare. Integrarea lanțului de aprovizionare Cross-country este posibilă datorită gradului de incluziune financiare.

Site-urile de jocuri de noroc sunt unele dintre singurele locuri din ecosistemul cryptocurrency care nu dau dolari sau unități fiat monetare echivalente. Site-uri, cum ar fi SatoshiDice și Updown oferă informațiile pariorilor cu privire la gradul de margine al casei.

Volumele care trec prin aceste site-uri sunt incredibil de impresionante având în vedere că operatorii ascund de multe ori identitatea acestora și există potențial de a opera ilegal în anumite părți ale lumii.

Cererea pentru tranzacții este oarecum izolată de volatilitate Bitcoin de la marginea casei care poate fi la fel de mare ca 70% pe o opțiune binară. Creșterea utilizator și reputației a fost din nou doar realizabiă datorită acoperirii universale financiară (Bitcoin) și capacitatea de a audita în mod independent, procesele lor (blockchain).

Una dintre cele mai populare cazinouri Bitcoin, Just-Dice, conduce pariurile off-chain. Pariurile nu sunt înregistrate în blockchain-ul Bitcoin și sunt stocate numai pe serverele Just-Dice.

Cu peste 1 miliard de pariuri făcute pe platformă, este clar că avantajul cheie este acoperirea financiară universală. Deși nu are abilitatea de a audita în mod independent, procesele prin intermediul unui blockchain, cazinourile Bitcoin precum Just-Dice oferă jocuri de noroc demonstrabile corect.

Nu există nici un motiv pentru care serviciile tradiționale de jocuri de noroc nu ar putea face acest lucru la fel de bine, dar se pare că se bazează pe conșinutul reputației lor din lumea reală și de certificare a serviciilor lor de către o autoritate de jocuri de noroc.

Model de inovare

Tehnologia blockchain de bază se bazează pe acoperire financiară universală și de calcul distribuit pentru a atinge valoarea sa ca unul dintre primele baze de date cu integritate demonstrabile.

Serviciile centralizate pot funcționa pe partea de sus a protocolului Bitcoin, dar se vor confrunta mereu cu o concurență mare din cauza barierelor relative la intrarea pe piață (software open source) și costurile de comutare reduse (instalarea de aplicații pe un telefon inteligent).

Suntem încă la început în întelegerea noastră a tehnologiei blockchain. Entuziasmul în jurul integrității registrul, deschiderea acestuia și a potențialului de a debloca incluziunea financiară globală trebuie să fie îmbrățișată într-un cadru holistic. Securitatea și utilitatea blockchain depinde de jetonul său nativ. În prezent, blockchains sunt cele mai sigure și de încredere moduri clare ale dragului nostru prieten Bitcoin, dar acest lucru nu trebuie să fie un caz valabil pentru totdeauna.

Disclaimer: Opiniile exprimate în acest articol sunt cele ale autorului și nu reprezintă în mod necesar punctele de vedere ale sale și nu ar trebui să fie atribuite, CoinDesk.

 

 

 

 

 

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *