Își poate ține Bitcoin promisiunea făcută lumii nebancate?

8 august 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

Jason Tyra este un contabil autorizat și ACFE Certificat Examinator de Fraudă. În acest articol, el evaluează potențialele beneficii Bitcoin oferite pentru lumea săracă și nebancate, și prezintă ceea ce trebuie făcut pentru a oferi acest acces neservit populației la tehnologia sa inovatoare.

1

În timp ce mulți occidentali relativ bogați au adoptat Bitcoin ca o declarație politică, o măsură de reducere a costurilor sau o curiozitate tehnică, o foarte mică parte din utilizatorii săi au făcut acest lucru, ca urmare a cerințelor proprii și circumstanțelor politice sau socio-economice.

Cu toate acestea, pentru cei care ar putea avea de câștigat cel mai mult de la moneda digitală – oamenii săraci și nebancați care locuiesc în regiunile de dezvoltare ale lumii – Bitcoin rămâne în mare parte o monedă digitală inaccesibilă.

O privire obiectivă la câteva din caracteristicile Bitcoin și modul în care acestea se aplică în țările în curs de dezvoltare arată că ecosistemul are unele încăperi care pot fi dezvoltate înainte de a putea obține tracțiuni printre săracii lumii. Prin subliniarea unora dintre aceste limitări, sper să ajute dezvoltarea stimulentă de soluții inovatoare pentru a le atenua.

Un refugiu de insecuritate

Bitcoin este o opțiune bună pentru stocarea bogăției în care guvernele și / sau bănci sunt nedemne de încredere, restrictive, sau indisponibile. Când nedemn de încredere, o spun în sensul cel mai literal.

În ciuda lipsei justiției sociale criticate de unii adoptatori ale monedelor Bitcoin, statul de drept și sfințenie de proprietate privată sunt încă ipoteze de încredere în Statele Unite și multe alte țări occidentale. Marea majoritate a oamenilor care trăiesc în țările dezvoltate nu pot adormi noaptea întrebându-se dacă banca lor va fi naționalizată în timpul nopții sau casa lor confiscată de către stat.

Bogăția care a avut loc în monede Bitcoin poate fi stocată în siguranță fără comisioane de tranzacționare pentru o perioadă nedeterminată. Monedele Bitcoin nu pot fi ușor expropriate de către stat, sau limitate în mod semnificativ în mișcarea lor între jurisdicții de controale de capital. Ele nu pot fi devalorizate în timp prin politici monetare inflaționiste.

Obstacole bancare

Începând cu întrebarea de ce oamenii nu dispun de conturi bancare în primul rând, Bitcoin nu este neapărat de ajutor. Un raport al Băncii Mondiale, în 2012, citat de cost, distanța de la o instalație bancară și obstacolele birocratice ar fi motivele pentru care mai mult de 2,5 miliarde din populația săracă a lumii duc lipsa unui cont bancar.

Printre acestea, costul Bitcoin poate fi unicul său punct slab, dar este unul semnificativ. Costul nu este doar o măsură a taxelor percepute de bănci pentru privilegiul de a menține un cont, dar, de asemenea, unul dintre oportunitățile de a consuma.

Dacă nu ești un miner, singura modalitate de a obține monede Bitcoin este să le primeaști în plată sau să le cumperi cu moneda discreționară. Achiziționarea monedei discreționară necesită, de obicei, un cont bancar sau cel puțin o modalitate de a trimite bani la nivel internațional. Având un cont bancar înseamnă că aveți identificare oficială (un obstacol birocratic) și, de asemenea, că ați fost în stare să amânați consumul suficient de mult timp pentru a avea bani pe care nu aveți nevoie să-i cheltuiți imediat.

Același lucru ar fi valabil și pentru avererile „stocate” în Bitcoin. Acest lucru poate fi extrem de dificil pentru persoanele care traiesc cu mână la gură.

În ceea ce privește mineritul, cantitatea de energie și de energie electrică necesare în acest moment pentru a mina monede Bitcoin în locuri unde această activitate este la îndemâna tuturor, dar mai ales la celor mai bogați entuziaști. Pentru un cetățean al lumii in curs de dezvoltare, diamante miniere sau de aur sunt probabil să fie mult mai ușor de minerit decât monedele decât Bitcoin.

1

Puncte sufocante

Este important să subliniem că remitențele sunt o sursă importantă de cash-flow pentru familiile din țările în curs de dezvoltare care au rude care trăiesc în Statele Unite ale Americii sau a altor națiuni mai dezvoltate. Bitcoin are o utilizare de nișă pentru transferuri foarte low-cost, cu condiția ca beneficiarul să aibă un mod de a cheltui monede Bitcoin sau de a le converti la monede discreționare.

Cei mai mulți dintre utilizatorii de Bitcoin vor trebui în cele din urmă să se convertească la moneda discreționară pentru a plăti impozite sau magazin în locuri care nu acceptă crypto monede.

În Statele Unite, a face acest tip de afacere cu furnizori de renume de obicei necesită un cont bancar, în timp ce achizițiile pot solicita, de asemenea, un card de credit. Dacă nu aveți un cont bancar și de card de credit din SUA, în acest caz nu aveți noroc.

În alte țări, schimbul valutar la nivel de stradă ar putea fi capabil să îndeplinească această cerere până la un punct. Cu toate acestea, banii în schimbare și speculațiile valutare sunt ilegale pentru cetățenii din mai multe țări, fără o licență (sau deloc). De altfel, acestea sunt țările în care Bitcoin este probabil să fie atractiv din cauza guvernelor opresive.

Caracteristicile Bitcoin care oferă posibilitatea utilizatorilor să „fie propriul lor bancar”, de asemenea, se plasează la îndemâna vastelor fâșii ale umanității.

Astăzi, trebuie să aveți unul din două lucruri pentru a utiliza Bitcoin: un calculator cu o conexiune la Internet, care este suficient de puternic să se ocupe de interacțiunea directă cu lanțul de bloc sau capacitatea de a accesa un service de parte terță (de exemplu: folosind propriul computer, folosind un calculator public, cum ar fi la un Internet cafe sau bibliotecă sau folosind un telefon mobil conectat la web).

Micro-creditare și SMS

Bitcoin este perfect pentru genul de antreprenoriat la scară mică, care este susținută de micro creditori (Kiva fiind un exemplu bun) și nu pentru organizații non-profit din zonele sărace.

În esență, mici împrumuturi sau granturi pot fi folosite pentru a cumpăra o motocicletă, un telefon mobil, efectivele de animale și așa mai departe. Aceste elemente, la rândul lor, sunt folosite drept capital pentru întreprinderile mici, profiturile din care sunt utilizate pentru a rambursa împrumutul. Bitcoin este o modalitate extrem de ieftină și cu un risc scăzut pentru antreprenorii în devenire să accepte plata, dar numai în cazul în care cumpărătorul și vânzătorul au ambii smartphone-uri cu internet care rulează software-ul activat Bitcoin.

Potrivit unui studiu de 24 de țări în curs de dezvoltare realizat de către Centrul de Cercetare Pew, chiar și în cazul în care serviciul de Internet este disponibil, smartphone-uri sunt încă relativ rare și multe în lume, cu un acces limitat la Internet, folosind computere publice.

Telefoane mobile sunt de obicei utilizate pentru a face plăți în aceste țări, în special utilizatorii de servicii precum M-Pesa, dar astfel de servicii folosesc în mod normal o funcție de SMS, mai degrabă decât o aplicație sofisticată. În timp ce, unii începători oferă servicii care să permită oamenilor să trimită și să primească Bitcoin prin text, ei încă mai au o cale de a merge înainte de a fi utilizate în mod obișnuit.

Soluții realiste necesare

Deci, acum, dacă nu aveți nicio modalitate de a obține online, atunci va trebui moduri foarte limitate de a trimite sau primi Bitcoin. Și, dacă nu aveți un cont bancar, atunci este Bitcoin puțin probabil să fie o soluție eficientă pentru problema ta, deoarece Bitcoin se cere un cont bancar pentru majoritatea utilizatorilor pentru a tranzacționa în mod eficient pe perioade lungi de timp.

Pentru toate funcțiile lor pozitive, crypto monedele sunt în mare parte inaccesibile pentru lumea in curs de dezvoltare pentru de acum. Schimbarea aceasta va necesita utilizatori Bitcoin pentru a dezvolta soluții robuste și realiste, care se vor pune în mâinile oamenilor care au nevoie de ea cel mai mult.

Aveți propriile idei? Simțiți-vă liber să le împărtășiți în comentarii.

Acest articol a fost republicat aici cu permisiunea autorului. Inițial publicat pe blogul de impozitare Bitcoin al lui Jason.

Disclaimer: Opiniile exprimate în acest articol sunt cele ale autorului și nu reprezintă în mod necesar punctele de vedere ale celor despre care se discută și nu ar trebui să fie atribuite către CoinDesk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *