Inventatorul monedei electronice Bitcoin a fost de curând nominalizat la Premiul Nobel pentru Științe Economice.

10 noiembrie 2015 bitcoin

Articol scris de Andreea Zanfir

Satoshi Nakamoto este considerat de mulți inventatorul Bitcoin, moneda electronică despre care s-a vorbit atât de mult în ultimul timp. După cum scriu cei de la Gizmodo, anul cesta Nakamoto se numără printre cei nominalizați la Premiul Nobel. În cazul în care câștigă, însă, există puține șanse ca Nakamoto să-și revendice premiul în persoană. Asta deoarece Nakamoto nu a fost văzut la față niciodată. Pseudonimul este folosit de ceva ani și, în ciuda anumitor eforturi din partea unor persoane, nimeni nu a reușit să-l descopere vreodată pe inventatorul Bitcoin.

Aceste lucruri, însă, nu l-au descurajat pe Bhagwan Chowdhry, profesor la UCLA în Statele Unite, care consideră că Nakamoto merită să primească premiul datorită importanței pe care o are Bitcoin în ziua de azi.

”Invenția Bitcoin, o monedă digitală, este revoluționară. Multe lucruri au fost folosite drept monede de schimb pe parcursul timpului, de la mărgele, la metale prețioase precum aurul și argintul […] Bitcoin, moneda, este digitală și există doar sub forma unui obiect matematic. Oferă numeroase avantaje în comparație cu celelalte monede. Este sigură, bazându-se pe un cod criptografic aproape imposibil de depășit, poate fi divizată în milioane de sub-unități și poate fi transferată aproape instantaneu de la o persoană la alta”, a scris Chowdhry pe Huffington Post.

sursa: playtech.ro/2015/inventatorul-bitcoin-nominalizat-la-premiul-nobel-pentru-economie/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *