Intreprinderile din Rusia accepta Bitcoin si platesc taxele aferente

21 iulie 2017 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Intreprinderile din Rusia sunt tot mai deschise fata de Bitcoin si criptomonede; acestea deja accepta platile cu moneda digitala si sustin ca o fac absolut legal, in ciuda faptului ca momentan  Guvernul Rusiei inca mai discuta posibilitatea acceptarii oficiale a cripto. Dar cum este acest lucru posibil? Intreprinderile din Rusia manifesta un interes crescut in acceptarea cripto pentru bunurile si serviciile lor. Mai multi comercianti cu amanuntul si restaurante au anuntat ca accepta deja plati Bitcoin, in timp ce altii intentioneaza sa faca acest lucru.

dd9593323762f6f62566c6ae16a848db
Fermierii accepta Bitcoin in Moscova

In aceasta saptamana, cooperativa Lavkalavka a inceput sa accepte Bitcoin ca plata pentru produsele agricole din magazine, cafenele si cele de pe piata din regiunea din Moscova Khimki, precum si in cadrul magazinului lor online lavkalavka.com.

Cooperativele agricole LavkaLavka au deja 5 magazine agricole in Moscova, 2 cafenele in cadrul fermelor, 2 restaurante de fermieri si peste 200 de membri ai fermelor mici de familie. LavkaLavka afirma ca nu este doar o afacere, ci si o miscare a oamenilor interesati de dezvoltarea durabila, consumul responsabil si sprijinul agriculturii ecologice. La 17 iulie, Lavkalavka a anuntat ca ofera acum o oportunitate de a plăti pentru achizitii prin intermediul Bitcoin. Mai mult decat atat, in ziua acceptarii platilor de tip bitcoin, trei clienti au platit folosind criptomonede. Intrebarea ramane: cum reusesc intreprinderile sa faca tranzactii Bitcoin legale in jurisdictia Rusiei?

Cum se realizeaza achizitiile cu Bitcoin?

Vanzatorul imprima un cec regulat de plata cu moneda oficiala locala – rubla – astfel incat serviciul fiscal poate vedea cumpararea si valoarea impozitului platit din aceasta vanzare. Totul este legal. Cu toate acestea, plata nu se face in numerar sau prin utilizarea unui card bancar. Magazinele LavkaLavka utilizeaza aplicatia de plata Cryptotice.

Vanzatorul scaneaza codul de bare folosind scanerul de coduri de bare care trimite datele articolului in caseta de înregistrare, dispozitivul electronic pentru inregistrarea si calcularea tranzactiilor la un punct de vanzare. Caseta de inregistrare arata pretul final cu impozitul aplicat acestuia si trimite aceste informatii catre sistemul contabil si serviciul fiscal.

In magazinele LavkaLavka, acest registru functioneaza pe un sistem Android si are o aplicatie Bitcoin Wallet instalata pe acesta, care permite lucrul cu criptomonede, de asemenea. Aceasta aplicatie genereaza codul QR pe care clientul il scanează cu telefonul smartphone si accepta o factura de plata de la Cryptotice.

Aceasta aplicatie permite, de asemenea, sa accepte rapid Bitcoin – informatiile de la retea despre tranzactia primita in aplicatia utilizata de intreprinderile din Rusia sunt suficiente si nu este nevoie de confirmarea tranzactiei, care de obicei dureaza 20-30 de minute. Bunurile sunt livrate imediat cumparatorului.

bitcoin-russia

sursa: https://coinidol.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV