Incertitudinea Chinei mentine pretul Bitcoin sub pragul de 4.200 dolari

11 septembrie 2017 bitcoin, pretul bitcoin, tranzactionare

Articol scris de Mirona Noru

Incertitudinea pe piata cripto din China mentine pretul Bitcoin sub pragul de 4.200 de dolari, influentand si de asemenea alte criptomonede, ce au scazut pe parcursul acestei perioade incerte.

bitcoin-coin-question-mark-white-background-toned-98150781

Efectele resimtite de utilizatorii cripto vin ca urmare a unor rapoarte contestate la nivelul institutiilor centrale chineze, potrivit carora autoritatile de reglementare din China incearca sa inchida „ecosistemul de schimb digital” al tarii.

Indicele de pret furnizat de publicatia online CoinDesk – Bitcoin Price Index (BPI) indica in momentul redactarii articolului o valoare de aproximativ 4.168 dolari pentru Bitcoin, reprezentand un declin de aproape 1% de la inceputul zilei de tranzactionare. Piata a atins maximul de astazi in jurul valorii de 4.334 dolari, conform datelor furnizate de BPI, ca efect dupa ce preturile au inceput sa se prabuseasca in decursul week-end-ului, intarind inca o data incertitudinea din piata bursiera din China.

coindesk-bpi-chart

Datele suplimentare furnizate de CoinMarketCap arata ca, probabil surprinzator, cele mai importante schimburi de criptomonede din China au raportat unele dintre cele mai mari scaderi ale preturilor la finalul saptamanii trecute. Piata BTC / CNY pe OKCoin a fost de 3.650,71 USD, in timp ce Huobi si BTCC a raportat preturi de 3.657,84 si respectiv 3.665,57 USD. Alte schimburi majore, din zona vestica a globului, au raportat preturi ce au depasit nivelul de 4.100 dolari, potrivit datelor de la BitcoinWisdom.

Sursa de stiri din China, precum Caixin, citand surse anonime, a declarat ca autoritatile de reglementare incearca sa inchida schimburile de Bitcoin si alte criptomonede. Aceasta decizie, a sustinut ziarul, a fost deja facuta publica si difuzata in alte surse. Cu toate acestea, in urma acestor povesti lansate in mass-media, schimburile din China au declarat ca nu au primit nicio notificare din partea guvernului chinez, punand la indoiala veridicitatea raportului Caixin.

Incertitudinea Chinei a influentat si alte piete cripto, care au inregistrat scaderi notabile privind pretul monedelor digitale. Pretul ETH se situeaza astazi intr-o pozitie favorabila, inregistrand de la inceputul zilei o crestere cu mai mult de 2%, tranzactionandu-se la aproximativ 290 USD. Declinul general al pietei a impins capitalizarea bursiera colectiva sub 150 de miliarde de dolari, dupa ce a petrecut mai multe zile peste nivelul de 160 miliarde de dolari.

bitcoin-pyramid

sursa: https://www.coindesk.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *