Coco sau cum Microsoft lanseaza serviciul blockchain pentru intreprinderi

23 august 2017 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Microsoft a anuntat lansarea serviciului Coco – un serviciu de tip blockchain extrem de rapid si securizat pentru companiile care pot procesa peste 1.600 de tranzactii pe secunda.

111

Recent, gigantul in materie de tehnologie Microsoft, cu sediul in Washington, a anuntat un nou cadru pentru blockchain conceput pentru sistemele enterprise. Noul cadru va utiliza tehnologia Microsoft pentru a oferi un sistem blockchain de date avansate, rapide si fiabile. Principalele avantaje ale cadrului Coco sunt reprezentate de capacitatea sa de a procesa peste 1.600 de tranzactii pe secunda, lucru pe care nici blockchain-ul conceput pentru Bitcoin si nici cel pentru Ethereum nu il poate sustine in acest moment.

Cadrul Coco va utiliza, de asemenea, o tehnologie unica numita mediu de incredere (TEE). „Mediul de incredere” in executie va putea gazdui codul de blocare intr-o „cutie sigura”, care va utiliza extensiile software de protectie ale Intel sau modul Virtual Secure Windows pentru a valida mediul. Cadrul Coco va fi, de asemenea, integrat in serviciul de stocare Google Cloud.

Chiar daca aplicatia nu a fost inca lansata, multe corporatii si intreprinderi si-au exprimat deja dorinta de a folosi serviciul blockchain pentru sistemele lor. Cei mai proeminenti utilizatori ai cadrului Coco includ Intel, R3 si JPMorgan Chase.

Rick Echevarria, vicepresedinte al Grupului de Servicii pentru Software, Servicii si Director General, Divizia de Securitate a Platformelor de la Intel, a exprimat urmatoarele in legatura cu noul cadru Coco:

Suntem incantati sa colaboram cu Microsoft pentru a aduce tehnologia blockchain in cadrul intreprinderii. Clientii nostri sunt incantati de potentialul blockchain. Intel se angajeaza sa accelereze valoarea blockchain de la Azure pe hardware-ul Intel, imbunatatind scalabilitatea, intimitatea si securitatea solutiilor bazate pe tehnologiile noastre.

Azure

sursa: https://azure.microsoft.com/en-us/blog/announcing-microsoft-s-coco-framework-for-enterprise-blockchain-networks/

https://www.techsourceint.com/emerging-tech/microsoft-launches-ultrafast-and-secure-blockchain-service-for-companies

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV