In atentia investitorilor ce sunt in cautare de profituri mai mari: Luati in calcul Bitcoin

21 aprilie 2015 bitcoin

Articol scris de Roxana Andrei

where-to-invest-bitcoin-360x240Date fiind problemele existente, ce submineaza profitul investitiilor financiare, este cu atat mai clar pentru investitori sa isi indrepte atentia catre potentialul de castig pe care il detine Bitcoin. Lucru ce ar trebui sa determine comunitatea din domeniul financiar sa acorde un interes mai mare monedei digitale, in sectorul actual de investitii

Investitorii care vor sa isi diversificie lista de investitii ar trebui sa ia in calcul bitcoin si valuta digitala, potrivit raportului ,,Weekend Investor” publicat in The Wall Street Journal. Articolul cu titlul ,,In cautarea de profituri mai mari”, avea atasat un logo ce infatisa un bitcoin stralucitor, ce crestea pe masura ce o mana oferea o bancnota de 100 de dolari unei alte maini intinse.

Investitiile financiare se clatina

Mijloacele de investitie traditionale nu au randamentul asteptat, la momentul actual, conform analizei prezentate in articolul de mai sus. Prin urmare, unii consilieri financiari afirma ca are sens sa iti asumi un risc suplimentar, cand vine vorba despre diversificarea investitiilor, ajutandu-i pe investitori sa inteleaga ce presupune acest risc. Optiunile, pe langa bitcoin, includ creditarea online, pietele emergente, terenuri agricole, terenuri pentru cherestea, propietati de inchiriere, obiecte de arta si de colectie. Dintre toate acestea, articolul a dedicat o rubrica pentru doar unul dintre subiecte: Bitcoin

,,O investitie de temut: De ce sa daugi Bitcoin pe lista de investitii,” ofera o analiza echilibrata despre Bitcoin ca investitie.

In ceea ce priveste riscul, pretul unui Bitcoin poate fluctua puternic, securitatea fiind o problema, din perspectiva lui Mt. Gox, iar autoritatiile monitorizeaza cu atentie moneda digitala, potrivit raportului in cauza.
Daca privim partea pozitiva, valuta digitala are potential de crestere, deoarece este in faza incipienta. ,,Interesul societătilor de investiții vis-a-vis de valuta digitala si de tehnologia din spatele ei este in crestere, ceea ce ar putea indica raspandirea utilizarii Bitcoin”, subliniaza articolul.

Alocarea unei mici parti din portofoliul de investitii bitcoin-ului, poate sa capete sens pentru investitorii mai tineri si mai influenti, care sunt mai putin deranjati de fluctuatiile cursului.

Cum sa investiti in Bitcoin

Articolul explica modul in care investitorii pot achizitiona bitcoin prin intermediul schimburilor si cum se pastrareza in portofele. O optiune de care investitorii ar trebui sa tina cont este faptul ca Bitcoin Investment Trust (un trust privat de investitii) va incepe sa comercializeze moneda, in saptamanile urmatoare, conform afirmatiilor lui Michael Sonnenshein, un purtator de cuvant al Grayscale Investments, care face parte din New York-based Digital Currency Group.

Articolul mentioneaza ca investitiile cu risc mai ridicar ar trecui sa reprezinte un procent, sau mai putin, din portofoliul unui investitor. Unii investitori pot accepta, totusi, un procent mai mare, fiindca pierderile nu le vor submina economiile, nivelul de trai sau alte obiective financiare.

sursa: www.cryptocoinsnews.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *