Politist american, acuzat pentru tainuire de echipamente furate utilizate in minerit

22 aprilie 2015 bitcoin

Articol scris de Roxana Andrei

Un ofiter de politie din New Jersey a fost arestat si acuzat pentru tainuire de bunuri furate, dupa presupusa vanzare de echipamente pentru minerit de Bitcoin.

police-300x185
Potrivit procurorului districtului Somerset, Geoffrey D. Soriano, Vincent Saggese, in vasta de 32 de ani, din Metuchen, New Jersey, s-a intalnit cu un detectiv sub acoperire, de doua ori, si a negociat vanzarea unui dispozitiv KNV Miner Neptune, care fusese furat. Saggese, care a lucrat pentru departamentul politiei din Plainfield, timp de 10 ani, a fost acuzat si de abatere in serviciu, in urma primirii sumei de 250 de dolari, de la detectivul sub acoperire, in schimbul obtinerii adresei unui proprietar ce detinea un dispozitiv de minerit si a unei fotografii cu numarul placutei de inmatriculare al acestuia. Inculpatul a fost arestat in Somerville, pe data de 17 aprilie, in buzunarul lui gasindu-se o hartie cu numarul de inmatriculare pe care acesta il primise de la detectivul sub acoperire.
Detectivii au confiscat moneda utilizata de detectiv pentru achizitionarea echipamentului de minerit de Bitcoin, presum si ce 250 dolari oferiti pentru numarul de inmatriculare. Saggese a fost acuzat astfel de furt de gradul trei si abatere in serviciu de gradul al doilea.
Politisti corupti
Aceasta nu este prima data cand politistii au fost acuzati de infractiuni legate de echipamentele de minerit furate.
Luna trecuta, doi agenti federali, care au luat parte la actiunea guvernului din SUA de combatere a piatei negre online, Silk Road, au fost acuzati de frauda pentru ca ar fi folosit in mod abuziv fondurile bitcoin.
Ministerul Justitiei acuza un agent special al Serviciilor Secrete ale Statelor Unite ca a diretionat in conturile personale, fara autorizatie, bitcoin in valoare 800.000 de dolari.
De asemenea, tot Ministerul de Justitie a invocat faptul ca agentul Diviziei Antidrog, Carl Mark, ,,a solicitat si a primit” valuta digitala, ca parte a investigatiei Silk Road, folosind ,, persoane false” pentru a ,,fura guvernul”, incalcand astfel
obiectivul anchetei. Atat Bridges, cat si Force au fost acuzati de spalare de bani si fraudare de informartii. Agentul Force a mai fost acuzat si de furt din proprietatea statului.

sursa:coindesk.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *