Implementarea tehnologiei Blockchain va fi realizata de Ministerul Justitiei din U.K.

16 noiembrie 2017 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Implementarea tehnologiei revolutionare blockchain este din ce in ce mai dorita de catre institutiile centrale ale statelor si ca urmare, am inceput sa vedem tot mai multe institutii guvernamentale care se implica in acest sens, datorita potentialului virtual nelimitat. Ministerul Justitiei din Regatul Unit in prezent studiaza rolul potential al blockchain in desfasurarea urmaririlor penale.

uk-ministry-of-justice

Informatiile publicate de Alistair Davidson intr-un post din cadrul blog-ului guvernamental afirma ca reteaua blockchain ar putea oferi o stocare mai buna a datelor pentru forme digitale de dovezi penale, cum ar fi inregistrari video, documente si e-mailuri.

Potrivit lui Davidson, in aceasta aplicatie a tehnologiei blockchain, registrul ar putea fi vizibil, dar numai modificabil de catre agentiile de aplicare a legii. Implementarea ar aduce beneficii echipelor de urmarire penala prin furnizarea de inregistrari verificabile, sporind, de asemenea, transparenta datelor care trebuie impartasite publicului.

In plus, utilizarea tehnologiei in acest fel ar aduce forme de date criptografice verificabile, identice cu cele inregistrate initial. Acest lucru ar reduce sansele altora sa manipuleze dovezile. Postarea pe blog a notat: „Pe masura ce blocul este distribuit, doar in anexa si aproape in timp real, chiar si cei mai arzatori teoreticieni de conspiratie ar putea sa verifice pentru sine ca dovezile nu au fost manipulate – nu ar fi posibil ca inregistrarile sa fie falsificate dupa ce nu au fost detectate.”

Desigur, acesta este doar un „experiment de gandire” in aceasta etapa si exista multe obstacole pe care trebuie sa le depaseasca institutiile statului pentru o implementare in lumea reala. Dar posibilitatile tehnologiei revolutionare de a transforma nu doar guvernul, ci si societatea ca intreg, sunt cu adevarat interesante.

btcmanager.comA-Desperate-Call-For-AI-a-b47fcf99f34680c6bc7443cb6e409d5f039d24e2

sursa: https://mojdigital.blog.gov.uk/2017/11/02/increasing-trust-in-criminal-evidence-with-blockchains/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *