Guvernul din Marea Britanie testeaza sistemul de plati sociale Blockchain

8 iulie 2016 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Departamentul de Munca si Pensii a Guvernului Marii Britanii a demarat un experiment, prin care un sistem de lucru tip blockchain este utilizat pentru a distribui platile sociale.

Departamentul a incheiat un parteneriat cu institutia bancara cu sediul in Marea Britanie Barclays, filiala britanica a firmei energetice germane RWE, privind punerea in functiune a sistemului si start-up-ul FinTech GovCoin, alaturi de  University College din Londra.

uk-govt-looks-at-blockchain-for-recordkeeping

Proiectul a fost prezentat in cadrul unei conferinte privind platile sociale, ce a avut loc la inceputul acestei luni, in timpul unei discutii de pe ordinea de zi lansata de David Freur, Ministru de stat pentru Reforma Bunastarii. Citat de furnizorul de date Payments Compliance, Freur a sugerat ca succesul sau esecul proiectului va fi determinat de impactul asupra acelor care primesc plati sociale.

Freur ar fi spus participantilor:

Am inceput un proces mic in nord-vest, conceput pentru a vedea daca putem trimite plati de asistenta sociala cu ajutorul acestei tehnologii si mai important, pentru a vedea daca oamenii care depind de platile sociale ar putea beneficia de pe urma acestei abordari.

Sistemul atrage dupa sine o aplicatie mobila si un sistem blockchain, care inregistreaza platile trimise sau primite de catre beneficiarii de ajutor social.

UK-bitcoin-blockchain

In special, studiul a fost prefigurat intr -un raport major publicat de Oficiul pentru Stiinta al Guvernului Marii Britanii in ianuarie, care a cerut guvernului sa efectueze experimente cu ajutorul tehnologiei.

Raportul se refera in mod direct la un ipotetic ” sistem de gestionare platilor sociale, respectiv ajutor social pentru Departamentul pentru munca si pensii” si subliniaza nevoile sale de securitate potentiale ce ar trebui sa fie construite.

sursa: http://www.coindesk.com/

https://www.scribd.com/doc/295987915/Distributed-Ledger-Technology-beyond-block-chain?campaign=4417&ad_group=ONLINE_TRACKING_LINK&keyword=Skimbit%2C+Ltd.&source=impactradius&medium=affiliate&irgwc=1

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *