Banca Centrala a Rusiei testeaza sistemul de mesagerie blockchain

7 iulie 2016 bitcoin vs banks, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Banca Centrala a Rusiei testeaza tehnologia Blockchain cu ajutorul bancilor partenere selectate prin intermediul unui consortiu nou – dar nu va implica implementarea Bitcoin-ului rusesc, planuit de Banca Centrala pentru a fi lansat in viitorul apropiat.

750x-1
Testele din Banca Centrala a Rusiei privind ‘Cripto-tehnologia’

In cadrul Congresul International de Finante ce a avut loc intre 3 si 4 iunie la Sankt -Petersburg, vice-guvernatorul Olga Skorobogatova a spus ca un nou „ consortiu” urmeaza sa fie infiintat, pentru „punerea in aplicare a cripto-tehnologiei Blockchain promitatoare.”

In prezent, o serie de banci importante ale Rusiei, precum si mai multe companii au confirmat participarea in cadrul consortiului„, a declarat aceasta. „Am creat un prototip tehnic pentru un sistem de mesagerie pe Blockchain si vom testa acest lucru cu participantii de pe piata in scurt timp.

Astfel, in trecut, Rusia a fost mult timp un critic vehement al Bitcoin, care afirma ca va dezvolta propriul „echivalent” centralizat, a carei emitere va fi controlata de catre banca Rusiei.

Tehnologia Blockchain in sine a avut o evolutie intre timp in mai bine, cu ajutorul Bancii Rusiei, care cauta sa simplifice procedurile bancare si sa creeze gateway-uri pentru finantari internationale, in colaborare cu institutii din intreaga lume.
Skorobogatova a adaugat ca sistemul de mesagerie probabil va fi utilizat pentru prima data cu ISO, SWIFT si alte formate, cu potential de plati bazate pe blockchain care vin „ca un posibil pas urmator„, conform sursei de stiri locale Kommersant.

rusia-bitcoin

Concurenta intre Banca Centrala a Rusiei si consortiul R3-CEV

Printre participantii la consortiu care au fost nominalizati, se afla nume precum QIWI, compania de telefonie mobila de plata care investigheaza deja utilizarea criptomonede cum ar fi token-urile, banca on-line Tinkoff si bratul rusesc al firmei de consultanta Accenture.
Notabil este faptul ca Sberbank si VTB Group, cele mai mari banci din tara, nu s-au inscris, acestea planificand sa se alature consortiului R3 – CEV.
Blockchain permite rezolvarea problemelor de lunga durata in sectorul financiar, precum si schimbarea configurarii pentru tot felul de relatii intre actorii de pe piata ” a comentat CEO-ul QIWI CEO Serghei Solonin.

Comentariile sale au fost sustinute de colegii participanti, precum Binbank si KMB – Otkritiya, ambele companii au fost atente sa nu sugereze o schimbare seismica in practicile de pana acum.
Suntem cei care evalueaza in prezent si care aleg in ce directie sa mearga lucrurile privind evolutia implementarii tehnologiei blockchain, in ceea ce priveste munca, ” a declarat Dmitriy Kashtanov din partea Binbank.
Una dintre cele mai promitatoare domenii le reprezinta registrele [dar, de asemenea] si transferurile, precum si lucrul cu contracte inteligente.
Compania KMB prin reprezentantul sau Serghei Mendov a adaugat ca au existat „mai multe domenii in care tehnologia ar putea fi pusa in aplicare„, dar ca banca a fost „ la inceput concentrata pe cazurile cele mai simple”.
Banca Centrala a Rusiei are deja un „grup de lucru„, fiind atenta la Blockchain si potentialele domeniile de punere in aplicare, care a fost activ din luna februarie. Intre timp, perspectivele pentru tehnologii sunt inca nereglementate, cum ar fi cazul monedei Bitcoin.

sursa: https://news.bitcoin.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *