Gradul de constientizare crypto este in continua crestere in Canada

16 iulie 2018 bitcoin, tranzactionare

Articol scris de Cristina Dinica

Studiul Bitcoin Omnibus a fost realizat pentru a evalua impactul pe care l-ar putea avea dezvoltarea sistemului de adoptare a cryptomonedelor asupra sistemului financiar al Canadei. Potrivit sondajului realizat de Banca Canadei, gradul de constientizare a cryptomonedelor este in crestere: 85% dintre canadieni au auzit de Bitcoin. Studiul a aratat, de asemenea, ca nivelul de proprietate BTC s-a dublat in 2017, majoritatea celor care au cumparat BTC facand-o ca forma de investitie.

gradul de constientizare

Gradul de constientizare a cryptomonedelor a crescut de la 64% la 85%, asadar cu 21 procente in decursul anului precedent, odata cu cresteresa semnificativa a cursului cryptomonedei-rege. Cresterea gradului de constientizare a fost observata in toate straturile sociale, in special in randul locuitorilor cu venituri de peste 70.000 de dolari/an. Studiul a confirmat datele obtinute de sondaje similare, realizate in alte tari din intreaga lume, care au corelat nivelul superior de educatie si venituri cu cunostinte sporite despre cryptomonede.

Ca zona geografica, rezidentii din Columbia Britanica – cea mai vestica provincie a Canadei, sunt cei mai informati, 92% dintre acestia spunand ca au auzit despre Bitcoin si stiu ce reprezinta. Cea mai mare crestere, cu 28 procente, pana la 77%, este inregistrata in Quebec. Constientizarea in randul femeilor a cunoscut o crestere semnificativa, de la 54% in 2017, la 80% in 2018. In ciuda cresterii notabile in randul femeilor, nivelul de constientizare in randul barbatilor ramane superior: 91% in 2018, fata de 75% in anul precedent.

Gradul de constientizare nu se traduce si in proprietate asupra cryptomonedelor, 5% din populatie detinand Bitcoin. Aceasta reprezinta, totusi, o crestere de la procentul de 2,9 inregistrat in urma cu un an. Asa cum era de asteptat, segmentul de varsta 18-24 ani reprezinta publicul tinta, procentul fiind aproape dublu fata de anul trecut: 6% in 2017, ajungand la 14%. A existat, de asemenea, o crestere notabila in segmentul 45-54 ani, de la 0,9% la 3,5%.

Sondajul a incercat sa afle si motivul pentru care canadienii tranzactioneaza Bitcoin, afirmand ca acest lucru are implicatii majore asupra bancilor si sistemului financiar traditional. Traderii care folosesc Bitcoin pentru a plati periodic bunuri si servicii reprezinta aproximativ jumatate din cei care detin BTC. Cealalta jumatate este reprezentata de catre cei care au folosit Bitcoin doar o data sau de doua ori.

 

Sursa: https://nulltx.com/bitcoin-awareness-in-canada-rises-to-85-bank-of-canada-report/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *