Gigantul financiar chinez Ping An Insurance Group se alatura Consortiului Blockchain R3

25 mai 2016 bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Pe fondul interesului tot mai mare in domeniul tehnologiei blockchain printre cele mai mari banci din lume, o importanta firma financiara din China a semnat un nou parteneriat cu start-up-ul R3 CEV.

Ping An Insurance Group , cu active totale de peste $ 765b , este prima firma financiara a Chinei care se alatura grupului. Ping An are un numar ridicat de oameni de afaceri, care lucreaza in sectorul asigurarilor, bancar si financiar personal.

O data cu includerea Ping An, numarul total de institutii din consortiu se ridica acum 44. Consortiul este implicat in crearea inovatoare pe baza de registru distribuit pentru aplicatii comerciale distribuite si partajate, care pot revolutiona operatiunile sectorului bancar din intreaga lume.

efewDavid Rutter, CEO si fondator al R3, a precizat intr- o declaratie:

Asocierea cu Ping An este un alt reper important pentru R3, in dorinta de a ne dezvolta reteaua de membrii care sa reprezinte interesele bancilor si ale institutiilor financiare care opereaza pe pietele din intreaga lume.
Cu sediul in New York, consortiul de institutii financiare la nivel mondial R3 include acum membrii din Asia, Europa si America de Nord, dar intrarea lui Ping An este notabila, dat fiind faptul ca intreprinderea functionează in China, care este a doua cea mai mare economie din lume.

r3-696x392

Jessica Tan, Chief Operating Officer pentru Ping An Group, a sugerat ca societatea cu sediul in Shenzhen este foarte interesata de utilizarea tehnologiei pentru a facilita transferurile de active digitale.

Ping An Group a fost intotdeauna in prim-planul de utilizare a tehnologiei si a inovatiei in afacerile sale bancare, de asigurari, de investitii si de internet”, a spus Tan. „Suntem incantati sa ne alaturam consortiului R3 si asteptam cu nerabdare dezvoltarea si utilizarea tehnologiei blockchain pentru a crea o modalitate mai eficienta de gestionare a activelor financiare digitale end-to-end „.

Venirea companiei Ping An in randurile consortiului vine o data cu lansarea oficiala a unuia dintre proiectele de dezvoltare pilot ale R3-ului.

In luna aprilie, start-up-ul a prezentat o serie de aplicatii de inspiratie blockchain, numite Corda, care a reimaginat registrele distribuite, cu scopul de a face schimb de contracte, spre deosebire de active.

r3cover

Tehnologia blockchain, creata initial ca un registru descentralizat pentru reteaua Bitcoin, menita sa inregistreze si sa confirme toate tranzactiile care au loc pe platforma, a crescut dincolo de scopul sau primar pentru care a fost creata. Proprietatea descentralizata a monedei digitale, combinata cu imuabilitatea si securitatea sa, a gasit aplicatii in diverse industrii. Sectorul financiar-bancar este o astfel de industrie, care este puternic implicata in cercetarea si dezvoltarea tehnologiei de adoptare. Consortiul international blockchain a instituțiilor bancare intentioneaza sa utilizeze Corda, Blockchain-ul personalizat creat de catre R3 ca o alternativa la reteaua conventionala SWIFT pentru transferurile de fonduri. Prin conectarea diferitelor ramuri la reteaua Corda, bancile vor fi in masura sa transfere fonduri intre sucursalele raspandite in întreaga lume, in cel mai scurt timp, la o fractiune din costul normal .

 

 

sursa: http://www.newsbtc.com/

http://www.coindesk.com/

http://r3cev.com/blog/2016/4/4/introducing-r3-corda-a-distributed-ledger-designed-for-financial-services

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *