Ce se va intampla cu economia fara numerar a statului Filipine?

24 mai 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Rata de adoptare a banilor mobili si a monedei virtuale Bitcoin este in crestere in Filipine, conducerea tarii indreptandu-se spre o economie fara numerar.
Tarile din Asia au prezentat o crestere economica extraordinara in ultimii ani. In timp ce China si India sunt cireasa de pe tort, Filipine este in trend ascendent in jurul acestei valori de lider economic, indreptandu-se cu pasi rapizi. Așa cum economia tarii creste, adoptarea celor mai recente tehnologii in sectorul economic ar trebui sa creasca de asemenea, cele doua completandu-se mana in mana. In scopul de a tine pasul cu progresele tehnologice si asigurandu-se in acelasi timp ca actiunile sale sunt in beneficiul maselor, Filipine se indreapta incet spre o societate fara numerar.

filipine bitcoin

Conditiile socio-economice ale tarii joaca un rol imens,care stabileste calea pentru dezvoltare. Pentru o tara care se imbunatateste intr-un ritm rapid, are o mare parte a populatiei care nu foloseste servicii bancare sau care le foloseste prea putin, comparativ cu restul populatiei. Acesti oameni nu au acces la servicii financiare conventionale. Ei nici macar nu stiu cum sa opereze un cont bancar, dar acestia au smartphone-uri si stiu foarte bine cum sa le foloseasca. Acest lucru a condus la o adoptare sporita a banilor mobili ca un sistem financiar alternativ. Cu banii mobili, oamenii isi pot plati facturile, pot cumpara bunuri din magazine si pot face tot mai multe. Recent, Biroul Filipinez Fiscal Intern, asociat cu Globe Telecom, al doilea cel mai mare furnizor de telecomunicatii din tara, a permis oamenilor sa isi platească impozitele folosind bani mobili.

Utilizarea de bani mobili nu este un concept nou. MPesa Safaricom-ului , un serviciu de telefonie mobila ce realizeaza operatiuni financiare cu bani mobili a fost un succes imens in Kenya. Este una dintre metodele de plata adoptate pe scara larga in intreaga tara. In plus fata de banii mobili, Filipine inregistreaza, de asemenea o crestere in utilizarea Bitcoin. Bitcoin, moneda digitala peer-to-peer descentralizata si-a stabilizat deja in intreaga lume renumele drept o platforma de servicii financiare alternative si de plata de incredere.

jhbggtfh
Utilizarea de Bitcoin pentru remitente este explorata de mai multi filipinezi in ultimele zile. Filipine are o piata mare a remiterilor activa, in cazul in care populatia care a emigrat in afara tarii trimite fonduri inapoi la familiile ramase acasa. Spre deosebire de metodele conventionale de transfer de fonduri transfrontaliere, transferurile Bitcoin costa doar o mica fractiune, ca si taxele de tranzactie. In plus, remiterea de Bitcoin este mult mai rapida decat alte moduri de realizare a unui transfer de bani.

flag_of_the_philippines_by_jsonn-d2v0tct
Industria de remitente bazata pe Bitcoin din Filipine are acum mai multi jucatori care ofera servicii catre populatie. Aceste platforme de remitente bazate pe Bitcoin si-au castigat numele de „platforma Rebittace”, o combinatie de doua cuvinte: Remitere si Bitcoin. Bitcoin poate fi folosit la fel ca banii mobili pentru a plati pentru bunuri si servicii, cu conditia principala ca si comerciantii sa accepte moneda virtuala.

Tendinta de crestere de bani mobili si utilizarea Bitcoin printre filipinezi conduce tara spre o economie fara numerar.

 

sursa: https://www.globe.com.ph/

http://www.bir.gov.ph/

http://www.newsbtc.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV