Cum pot beneficia turistii de tehnologia Blockchain

23 mai 2016 bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Sezonul vacantelor bate la usa si turistii incep sa caute oferte pentru a pleca in excursii.Utilizatorii Bitcoin iau in considerare un criteriu foarte important pentru ei atunci cand aleg locul unde sa petreaca vacanta: plata cu Bitcoin este acceptata? este aceasta facilitata?

expedia-btc

 

Companiile aeriene si intreprinderile de calatorie continua sa cheltuiasca miliarde de dolari pentru a aduna platile restante, in timp ce acestea pierd peste un miliard de-a lungul unui an, datorita fraudelor comise cu cardul de credit. Publicatia CoinTelegraph a vorbit cu cei care doresc sa modernizeze tehnologia blockchain cu privire la aplicarea unui ecosistem de loialitate pentru utilizatorii Bitcoin.

Metoda de plata si tema legata de frauda au fost discutate la al 10-lea Summit-ul anual de Calatorie cu avionul si de plati ( ATPS ), co – gazduit cu UATP. Acest eveniment a avut loc la Barcelona, pe 26-27 aprilie si a oferit trei subiecte principale discutate in cadrul conferintei: Depistarea Platilor , Depistarea Fraudei, Agentia de turism & OTA Track.
Principalele sectoare de aplicare a tehnologiei Blockchain in industria turismului
Gregory Simon, CEO si co-fondator la Ribbit.me, identifica patru sectoare principale unde tehnologia Blockchain ar putea fi aplicata: bani, pasapoarte, rezervari si asigurare.

Bani: aplicatiile de calatorie blockchain se refera efectiv la bani. Plata cu Bitcoin cu ajutorul unui smartphone la un schimb valutar este o procedura costisitoare. In cazul in care nu este posibil sa se platească cu Bitcoin, o alta aplicatie cu cripto-monede este mai avantajoasa prin intermediul unui ATM Bitcoin la nivel mondial sau prin conversia banilor fiat de la Bitcoin la moneda locala printr-un cripto-schimb. O alta aplicatie este cripto-reteaua de loialitate la Ribbit.

Pasapoarte: Pe blockchain am putea fi realizata stocarea de documente importante, cum ar fi pasapoarte, vize, permise, carti de identitate si permise de conducere.

Rezervari: DAC-ul de calatorie(distributed autonomous corporation), cum ar fi Ethereum blockchain, ne-ar putea arata calea. Prin aceasta, un calator ar putea fi organizat mult mai eficient.

Asigurarile de calatorie prin intermediul tehnologiilor descentralizate peer-to-peer sunt alternative viabile, deoarece sunt mai ieftine si ofera mai multa transparenta.

SLVYsNEI2e-NKoYHUoR-oVFZ0qc

 

Bitcoin este o tehnologie fara margini

Christopher Franko, omul de stiinta specializat pe domeniul monedei virtuale Blockchain de la Ribbit.me , constata ca Bitcoin este o tehnologie fara margini . Asta e ceea ce o face atat de puternica pentru industria de turism.

Franko explica:
Eu pot avea un dolar sau un milion de dolari in buzunar si pot calatori in orice alta tara din lume, cu un risc foarte mic de a fi extorcati de la mine. Incercasi asta cu o valiza de facturi de 100 dolari si veti fi probabil, mandrii posesori ai unei valize goale destul de repede.”
Fie ca avem nevoie de un blockchain special sau de un back-up realizat de o noua cripto-moneda, Franko spune ca el nu vede de ce ar fi nevoie.
Un blockchain este in esenta, o baza de date toleranta, descentralizata, incoruptibila, transparenta si daca simtiti ca aceste calitati sunt ceea ce aveti nevoie pentru proiectul dumneavoastra, aatunci prin toate mijloacele, apelati la unul.”

Agentia de turism online
Kalpesh Patel, Proprietar al Green Country Inn si BookwithBit.com, explica faptul ca este nevoie de o agentie de turism online. Site-ul sau , bookwithbit.com, accepta numai Bitcoin, in timp ce Expedia il ofera ca metoda de plata, cu un succes limitat. Patel explica fenomenul:
Experienta pe care oameni au avut-o din partea Expedia prin rezervarea cu Bitcoin a fost foarte negativa. De asemenea, nu exista promotii de rezervare pentru utilizarea Bitcon. De exemplu, in timp ce multe site-uri ofera tarife speciale sau alte beneficii, Expedia nu ofera nimic. Nu exista, de asemenea, nicio oferta de la hoteluri sau gazdele lor, asadar de ce ar folosi oamenii Bitcoin pentru a rezerva un hotel, atunci cand stiu ca Bitcoin va fi pus in valoare mult mai mult abia in viitor?
Exista o multime de probleme pe care ar trebui sa le rezolve comunitatea Bitcoin. Patel subliniaza faptul ca trebuie sa creeze servicii de lucru rapide pentru Bitcoin. De exemplu, daca un hotel primeste Bitcoin, acesta ar trebui sa fie in masura sa cumpere ceva sau sa plateasca facturile cu Bitcoin.
Patel continua sa spuna ca atunci cand cineva plateste folosind Bitcoin, un comerciant converteste in dolari Bitcoin. Pe masura ce valoarea Bitcoin merge in sus si in jos, este necesar sa se creeze o economie exclusiv pentru Bitcoin. Prin urmare, aceasta are nevoie de fonduri tip Venture Capital sau de sprijin din partea comunitatii Bitcoin sa faca acest lucru.

TravelingBitcoin

 

Nici un beneficiu real inca pentru un calatori

Lee Gibson Grant, dezvoltatorul Travel Club Drahme in cadrul bitcointalk.org, explica faptul ca este necesar sa se ia in considerare de ce Bitcoin sau Blockchain nu a perturbat sectorul de turism; acest sector fiind deosebit de lent in a realiza inovatii. Grant considera ca atat calatorii, cat si intreprinderile au nevoie de a obtine mai multe beneficii, altele decat cele legate de transparenta si metode mai ieftine de plata. El declara:
In prezent, nu exista niciun beneficiu real pentru un calator pentru a merge si pentru a cumpara Bitcoin. De asemenea, multi oameni din cripto-zona au iluzia ca Bitcoin este larg raspandita si usor accesibil. In cazul in care calatorul nu are acces la internet sau online banking si nu exista niciun Bitcoin ATM in apropiere, acestea se afla in situatia dificila in care Bitcoin detine valoarea sa reala, dar nu exista niciun mijloc de schimb int -o moneda acceptata local.”

Air Miles vs. Bitcoin

De ce Air Miles joaca un rol important in industria de turism, astfel incat Bitcoin nu poate concura cu ea? Potrivit lui Grant, se estimează ca 14 trilioane de mile aeriene (60% din Air Miles emise) nu au fost niciodată valorificate. Atunci cand consideram ca calatorii pot cumpara Avios Air Miles pentru 0.031 £ (0,045 $), acest fapt creeaza apoi o adancime de piata si un capac de piata de peste 600 de miliarde de dolari. Puteti cumpara si vinde Air Miles, chiar sa ii schimbati. Tot ceea ce poate face Bitcoin este sustinut si promovat de companiile mari, cu acces direct la consumatorii finali.
In timp ce tehnologia Bitcoin si Blockchain au un rol important în industrie, aceastea nu au reusit inca sa isi facă o intrare in domeniu si au fost criticate de catre companiile care ar fi putut sa le adopte. Astfel turistii care vor sa utilizeze Bitcoin ca metoda de plata trebuie sa fie atenti, sa se intereseze unde moneda este acceptata, astfel incat sa nu intampine situatii neplacute.

 

sursa: http://www.airlineinformation.org/upcoming-events2/342-10th-atps-worldwide.html

http://cointelegraph.com/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *