Bursa de Valori din Sidney este in curs de dezvoltare a unui sistem de schimb tip Blockchain

20 mai 2016 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Bursa de valori din Australia este in curs de dezvoltare a unei solutii private privind piata de capitaluri proprii, folosind tehnologia blockchain.

Dupa cum a raportat Sydney Morning Herald, Sydney Stock Exchange (SSX), respectiv Bursa de Valori din Sidney va cauta initial sa faciliteze comertul de stocuri private, insa in cele din urma se va deschide sistemul pana la nivelul de a realiza tranzactii publice a valorilor.

Proiectul reaminteste de LINQ, proiectul blockchain dezvoltat de catre operatorul de schimb de titluri de valoare Nasdaq, in parteneriat cu start-up-ul blockchain Chain.

Bursa de Valori Sidney

Bursa de Valori Sidney

 

Loretta Joseph, consultantul principal al SSX care lucreaza la acest proiect a declarat pentru Morning Herald:

Vom incepe cu o piata secundara de capital privat pentru capitalul de risc si start-up crowdfunded sa se inregistreze pe bursa noastra. Vom trece apoi la o piata secundara publica. VC și crowdfunding-ul sunt piete private mici. Aceasta le va da o alta piata pe care acestea sa poata activa.”

Potrivit raportului, proiectul a fost dezvoltat timp de un an, dar recentele actiuni ale guvernului au incurajat SSX sa continue inițiativa. Declaratiile conducerii bursei indica faptul ca intentioneaza sa utilizeze atat solutia pe plan intern, cat si pe piata altor schimburi.
Prin planificarea de a integra tehnologia blockchain in sistemele sale, SSX devine al doilea schimb de valori notabile in Australia, care doresc sa adopte tehnologia blockchain.
Australian Securities Exchange ( ASX ) a lucrat la o solutie proprie, in parteneriat cu Digital Holdings din New York. ASX a fost , de asemenea, un investitor in recenta runda de finantare de $ 60 milioane a Digital Asset-ului.
Mutarea vine intr-o perioada de formare pentru tehnologia din Australia. La inceputul acestui an, guvernul a dat acordul efectiv de aprobare prin declaratii publice cu privire la astfel de proiecte, precizand intentia de a dezvolta noi cadre juridice pentru blockchains.

 

sursa: http://www.coindesk.com/

http://www.smh.com.au/business/banking-and-finance/sydney-stock-exchange-blockchain-targets-vc-commodities-20160518-goykn9.html

http://www.bankingtech.com/494812/sydney-stock-exchange-develops-blockchain-settlement-system/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *