Consultantul financiar Deloitte recomanda utilizarea Tehnologiei Blockchain in Industria operelor de arta

20 mai 2016 bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Tehnologia blockchain reuseste sa castige simpatia unui alt domeniu: cel al operelor de arta. Acum, firma Deloitte, care se ocupa cu prestarea de servicii profesionale in audit si consultanta financiara, si-a prezentat propria abordare a modului de utilizare a tehnologiei Blockchain.

bitcoin art

bitcoin art

Transparenta si siguranta blockchain a castigat increderea simpatizantilor din zona artistica si a atras prin serviciile securizate pe care le ofera. Utilizarea datelor prin metoda blockchain pentru a stabili provenienta lucrarilor de arta a atras atentia mai multor inovatori si ingineri din aceasta zona. Lumea artei a explorat utilizarea Bitcoin si a altor blockchains pentru a urmari provenienta unei opera de arta si cursul acesteia de-a lungul timpului, iar conceptul a atras atentia asupra reclamelor digitale, de asemenea. In cele din urma, obiectivul este acela de a asigura atat autenticitatea unei opere de arta, dar doreste de asemenea sa si traseze istoria proprietatii si a utilizarii acestei lucrari.

Conceptul firmei Deloitt, numit „ ArtTracktive „, a fost dezvoltat de catre expertii din biroul din Luxembourg, iar potrivit firmei, aceasta urmareste sa ofere un canal de informare care sa distribuite schimbul de informatii intre artisti, proprietari, galerii si cei implicati in transportul unei opere de arta. Patrick Laurent, lider in tehnologie si partener Deloitte, a precizat intr-o declaratie:

Registrul distribuit Blockchain poate urmari traseul unei opere de arta. Atunci cand aceasta tehnologie este utilizata pe piata lucrarilor de arta, toate evenimentele din ciclul de viata al unei opere de arta sunt inregistrate si urmarite. Aplicarea abordeaza una dintre principalele preocupari pe piata de arta de astazi, si anume documentatia fragila legata de provenienta si circulatia unei piese de arta.”

blockchain in  art

blockchain in art

Dovada puterii eficientei acestui concept a fost prezentata la conferinta TIC din primavara ce a avut loc in Luxemburg. Aceasta vine pe fondul unei unitati mai mari de companie pentru a face publice eforturile sale de a dezvolta tehnologia pentru utilizare in mediul de afaceri.

In conformitate cu cele prezentate anterior , Deloitte a lansat recent o serie de experimente folosind tehnologia in timpul Consens 2016, conferinta blockchain CoinDesk din New York. La acea vreme, ea a relevat, de asemenea, parteneriate cu startup-uri din industria BlockCypher, Bloq, ConsenSys Enterprise, Loyyal si Stellar.

susa: http://www.luxembourg.public.lu/fr/actualites/2016/05/10-ictspring/index.html

http://www.coindesk.com/

https://consensys.net/static/deloitte.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *