Fundația Bitcoin vot in Blockchain în ultimele alegeri

27 februarie 2015 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

Fundația Bitcoin a anunțat ieri că va permite membrilor săi să voteze în ultimul tur de scrutin direct de pe blockchain-ul Bitcoin, registrul public al monedei digitale.

Considerat într-un post pe blog, ca o modalitate a Fundației Bitcoin de a avansa tehnologia blockchain cu noul director executiv Patrick Murck, decizia a dat imediat de reacții mixte, cu unii care au admirat noutatea și alții care o critică pentru un potențial impact negativ asupra alegerilor menite să umple două poziții.

În cauză a fost un proces descris de candidați ca fiind greu, cum ar fi CryptoCurrency Certificare Consortium (C4) Michael Perklin care a deplâns că este o modalitate mascată pentru organizare, de a preveni participarea la vot a antreprenorilor și candidatului Olivier Janssens.

Întânindu-se cu acest feedback, fundația a scos din priză sistemul de vot bazat pe blockchain la ora 16:00 EST, făcând toate voturile exprimate prin intermediul noului său sistem invalid și eficient în repornirea procesului de votare.

Remarcând experimentului, Murck s-a străduit să picteze evenimentele zilei ca fiind de înțeles datorită punctelor de vedere filosofice diferite pe care le au cei din industrie cu privire la utilizarea blockchain în scopuri non-financiare. Cu toate acestea, el a căutat să picteze sistemului de vot bazat pe blockchain ca un fel de inițiativă care ar trebui să fie îmbrățișată de organizația profesională.

Murck a declarat pentru CoinDesk:

Mă bucur că l-am împins din spate, deoarece cineva trebuia să facă, de fapt, ceva de-a lungul acestor rânduri. Trebuie să împingi pentru inovarea pe blockchain și experimentare, cred că e ceva ce fundația ar trebui să facă, mai ales atunci când vine vorba de presiuni în privința inovației din jurul valorii de guvernare.

În interviuri, candidații au fost la fel de pozitivi în ceea ce privește ideea Fundației Bitcoin de a împinge înainte problemele de inovație, chiar dacă și-au exprimat temerile de natură stop-start a alegerilor actuale care pot avea un impact asupra alegătorilor.

Aceasta va afecta procesul, tot ceea ce afectează procesul, iar atunci când aveți atât de puține voturi, fiecare vot contează„, a declarat candidatul și directorul general al Atlantic Financial, Bruce Fenton.

Alții și-au exprimat optimismul în principal, o revenire la un sistem de vot prealabil ar permite, cel puțin atenției să fie redistribuite către procesul de votare în sine.

Am fost în imposibilitatea de a vota pentru mine, iar după o așteptare de cinci ore, am fost primit tot un mesaj de eroare. Deci, dacă nici măcar nu pot să votez pentru mine. Mă bucur că au decuplat modalitatea de vot și s-au întors „, a adăugat Perklin.

Versiunea 1.0 de vot blockchain

Anunțat în primele ore ale zilei de 25 februarie, încercarea pe bază de vot blockchain a Fundației Bitcoin a fost posibilă printr-o colaborare cu start-up-ul descentralizat Swarm, care este un proiect care strânge fonduri.

Așa cum a explicat CEO-ul Joel Dietz, sistemul a prevăzut fiecare alegător eligibil cu un portofel ierarhic-determinist (HD), care a emis utilizatorilor o monedă colorată, cunoscută după denumirea de bitcoin augmentat pentru a reprezenta un activ care ar putea fi apoi trimis  „Da” sau „Nu ” la adrese de portofel pentru fiecare candidat.

Utilizatorii au fost apoi informați cu privire la capacitatea lor de a vota prin e-mail, o parte a sistemului care pare să fi reprezentat o provocare.

De exemplu, pe Reddit, membrii Fundației Bitcoin au vrut să își sublinieze confuzia în ceea ce privește faptul că au primit mai multe e-mailuri, o preocupare pe care Dietz a remarcat-o părea să fie „principala preocupare”, la scurt timp după ce sistemul a fost realizat în direct. Patru e-mailuri au fost trimise ceea ce înseamnă că, candidații și-ar putea exprima votul, fie „Da” sau „Nu”, pentru fiecare candidat. .

Alții au ridicat probleme cu privire la funcționarea platformei pe dispozitive mobile și a procesului de votare, întrebându-se dacă poate fi manipulat de minerii care ar putea filtra operațiunile menite să exprime afișări de încredere pentru un anumit candidat.

Dietz indică faptul că sistemul de vot blockchain a fost prezent în lucrările din decembrie, când Swarm a fost prezentat cu specificații destinate unei anumite misiuni.

Pornirea unei conversații

Murck a indicat că, lăsând problemele deoparte, cele mai multe critici au fost îndreptate către ideea de a folosi blockchain pentru vot, spre deosebire de sistemul Swarm în sine.

Cred că acesta este dialogul care merită să fie prezent în comunitate. Dacă ajutăm la aprinderea acestui dialogul, cred că se poate dovedi oportun și cred că este important să îl avem „, a declarat Murck, citând felul în care mișcarea a adus noi veniți în conversație, precum dezvoltatorul Grigorie Maxwell.

Murck a indicat că fundația i-a făcut pe alegători conștienți de potențialul problemelor la lansare. Postul inițial de pe blog, de exemplu, a informat că a existat „un risc real„, iar unii membri s-ar putea să nu aibă o experiență adecvată, având în calcul acest risc.

Opoziție unanimă

Așa cum opoziția sistemului de vot s-a construit de-a lungul zilei, candidații au început să ajungă la fundație în speranța de a o inspira pe aceasta să revenină la sistemul de vot Helios, care este utilizat pentru mai multe mijloace tradiționale de criptare a votului.

În cele din urmă, toți cei patru candidați, printre care Fenton, Janssens, Perklin și fostul consilier de politică globală a Fundației Bitcoin, Jim Harper, s-au semnat pe comutator.

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *