Fundatia Bitcoin planuieste numirea inaintea alegerilor

18 octombrie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

mathias-sundin-wins-swedish-election-the-coinfront-on-the-front-lines-of-the-bitcoin-world-667x389

Fundația Bitcoin a anunțat modificări la structura de guvernanță corporativă, inclusiv norme mai stricte cu privire la ceea ce pentru membrii consiliului de administrație, și sugestii pentru un nou proces de nominalizare pentru alegeri.

Potrivit unui post pe blog, noile alegeri fac parte din eforturile fundației de a „face posibilă o structură de guvernanță corporativă, care asigură consistență, stabilitate și reprezentare exactă a calității de membru pentru anii care vor veni„.

Două dintre cele mai proeminente personalități ale Fundației se vor confrunta cu re-electorale pentru pozițiile lor de bord, în decembrie – președinte Peter Vessenes pentru scaunul său de fondator și Gavin Andresen pentru scaunul său individual.

Poziția lui Andresen ca om de știință șef este separată și neafectată de alegeri, ceea ce înseamnă că va păstra poziția, chiar dacă el nu alege să stea pentru re-electorale.

Modificări la bordul de reguli

În decembrie bordul Fundației Bitcoin va fi ales aproape complet. Când a început organizarea, nu au existat membri să voteze și astfel locurile sale de bord fondatori au fost ocupate de către voluntari nealeși.

De atunci, au existat eforturi de îmbunătățire a guvernării de a avea membri care să aleagă membrii consiliului de administrație. Fundația, de asemenea, a votat în martie la limita termenii membrilor consiliului de administrație de la trei la doi ani pentru a dezechilibra termenii, facilitarea tranziției și furnizarea de continuitate de cunoștințe instituționale de la un membru al consiliului la altul.

Alegerile se vor angaja votului secret cu ajutorul sistemelor de vot criptografice.

Comitetul de numiri

Fundația este incurajator de „sănătoasă, dinamică și plină de viață” discută membru al potențialilor candidați la bord. În acest scop, este luat, de asemenea, în vedere formarea unui comitet de nominalizare, membru condus independent al comisiei electorale.

Acest lucru ar permite membrilor individuali de a ridica vocea asupra a ceea ce caracteristicile ideale pentru a candida ar fi necesare pentru scaunul individual deschis, și propune nominalizarea candidațiilor.

Acest post pe blog a subliniat că toate comisiile și grupurile de lucru sunt voluntare și conduse de un membru, spunând:

Avem nevoie de persoane specializate, implicate și cu experiență în guvernarea corporativă, finanțe, servicii de bani, respectare, criptografie și afaceri de guvern care sunt dispuși să depună timp și efort necesar pentru a servi în mod eficient.

Reguli de bord

În conformitate cu statutul fundației Bitcoin, membrii din toate clasele sunt eligibili pentru a vota pentru membrii consiliului de administrație.Consiliul în sine are șapte locuri, dintre care trei sunt alese de către persoane juridice și trei de membri individuali. Un loc, anterior rezervat pentru membrii fondatori și aleși de către alții, au fost reclasificate în urmă cu două săptămâni pentru un „capitol de loc afiliat” pentru a reprezenta interesele capitole internaționale.

Consiliul stabilește, de asemenea, standarde pentru membrii săi, și insistă asupra faptului că membrii consiliului de administrație să fie „în stare bună”. Ei trebuie să treacă un control de fond pentru orice condamnare de crimă și desfășurarea activității lor în mod deschis și sub identitatea lor reală. Placa a avut întotdeauna puterea de a elimina proprii membri și în general un membru al Fundației poate solicita eliminarea unui individ.

Cea mai mare și cea mai proeminentă organizație care reprezintă Bitcoin pe plan internațional, Fundația Bitcoin se angajează în activități legate de standardizare și de protecție a tehnologiei, precum și de mobilizare în formă de educație și de guvern de lobby și a altor organisme de reglementare.

 

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *