Examinarea beneficiilor și riscurilor afacerilor mici Bitcoin

18 octombrie 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

Principalele efecte Bitcoin asupra afacerilor mici sunt următoarele:

–          Bitcoin este o realitate de succes și practică în lumea curentă în care afacerile mici operează.

–          Bitcoin are un potențial foarte perturbător la existentele modele de afaceri, fie că modelul descrie un consumator, o afacere, un angajat, un guvern sau un reglementator.

–          Afacerile mici care au în vedere Bitcoin trebuie să învețe spontan și să implementeze această nouă și mai puțin cunoscută tehnologie.

–          Promisiunile fundamentale Bitcoin se află în abilitatea de a reduce costurile pentru organizațiile ce îl adoptă, incluzând afacerile e-commerce și organizațiile non-profit.

–          Comparând cu metodele de plată existente, Bitcoin își poate îmbunătății securitatea, însă numai în cazul în care bune practici sunt luate în vedere.

Avantaje financiare

–          Bitcoin face posibilă securizarea plăților cu flux de numerar, în special dacă există 2 factori de autentificare.

–          Comparat cu cardurile de debit / credit, afacerile mici ce implementează Bitcoin pot suporta taxe mai mici.

–          Întreprinderile mici care aleg să folosească Bitcoin pot realiza pierderi sau câștiguri speculative la prețul dolarului pentru fluctuațiile Bitcoin.

–          Deoarece rambursările sunt eliminate virtual, comercianții se pot aștepta la toate facturile de la toate vânzările pe care le-au făcut.

–          Bitcoin reprezintă un sistem de plată mult mai ieftin, comparat cu cardurile de debit / credit.

Dezavantaje financiare

–          Bitcoin este o metodă 100% online de remitenţe. Cu toate acestea, orice afacere mică ce alege să folosească Bitcoin are acces la internet oricând o tranzacție este inițiată.

–          Afacerile trebuie să fie conectate la un cont aflat sub o bancă tradițională cu un cont la portofelul online. Această conexiune oferă posibilitatea de transfera cash la Bitcoin și invers. Aici ar putea apărea câteva probleme de implementare.

–          În trecut, foarte multe exchange-uri Bitcoin au eșuat. Dacă o afacere mică alege să folosească un exchange care nu este profesionist și nu oferă cea mai bună securitate, atunci este posibil ca foarte multe din fonduri să se piardă.

–          Uneltele financiare standard sunt limitate la valorile pe care reglementatorii și ceilalți participanți la piața le impun. Problema este că informațiile nu sunt conform presupunerilor care au în vedere returnarea riscului implicat.

–          Bitcoin prezintă o foarte mare volatilitate a prețurilor. De fapt, comparat cu piața de capital din SUA, abaterea standard a întoarcerilor Bitcoin este de 129%, fiind de 12 ori mai mare. O altă metodă de studiu a volatilității prețurilor Bitcoin este examinarea mișcărilor zilnice ale dolarului.

Avantajele nonfinanciare

–          Încălcări ale securității datelor la scară largă au afectat milioane de carduri de credite, lucru care este aproape imposibil la Bitcoin.

–          Confirmarea tranzacțiilor poate apărea foarte rapid pentru comercianții care folosesc Bitcoin, adesea doar în câteva minute.

–          Cel puțin pentru moment, Bitcoin pare să fie un trend pentru consumatorii tineri. Acest lucru ajută la diferențierea afacerilor mici de restul.

–          Bitcoin este conceput special pentru aplicații e-commerce. El reprezintă o metodă ușoară și deloc costisitoare pentru orice afacere mică în a atrage interesul.

–          Lanțul de blocuri face comunicarea posibilă, reprezentând într-un fel sau altul modalitatea prin care antreprenorii comunică cu clienții.

Dezavantaje nonfinanciare

–          Tehnologia este simplu de implementat și deloc costisitoare pentru afacerile mici. Cu toate acestea, angajatorii trebuie „educați” în utilizarea tehnologiei, putând să răspundă cât mai succint întrebărilor clienților.

–          Rezistența băncilor existente și a întreprinderilor care nu doresc să facă afaceri cu Bitcoin pot fi o problemă ce nu trebuie neapărat soluționată.

–          Fiecare tranzacție, indiferent cât de mică, este codificată în mod permanent în lanțul de blocuri. În timp ce această caracteristică face posibilă conducerea unui proces de contabilitate pentru a ajuta auditul, el reprezintă o problemă pentru afacerile mici care nu au tranzacțiile notate.

–          Reglementarea statusului Bitcoin, mai ales în Statele Unite ale Americii, este neclară. Reglementatori diferiți au luat diferite poziții în folosirea bitcoin, precum:

o   Guvernele au adoptat o foarte mare varietate de reglementări în ceea ce privește Bitcoin;

o   Sistemul Rezervei Federale nu are niciun plan pentru reglementarea Bitcoin atât timp cât regulile în privința spălării banilor continuă să nu fie încălcate;

o   Serviciul Intern de Venituri a emis un ghid cu privire la taxele care se aplică la Bitcoin în funcție de scopul pentru care acesta este folosit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *