Fortress CIO Mike Novogratz optimist Bitcoin

9 mai 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

Fortress Investment Group CIO Mike Novogratz este increzator in ceea ce priveste Bitcoin. De ce? Moneda digitala atrage cativa din cei mai inteligenti oameni, spune el.

Intr-un interviu cu Bloomberg TV din 2014 Sohn Investment Conference in New York, si inregistrat/raportat de Business Insider, Novogratz a argumentat ca bitcoin atrage oamenii cu un real talent, incluzandui pe cei mai straluciti programatori de pe fata pamantului.

Mai mult decat atat, existe o multime de bani investiti cu cap care se indreapta spre moneda digitala, a mai adaugat el.

Capitalul financiar si uman

Novogratz sustine ca exista aproximativ 30 000 de programatori independenti care lucreaza pe bitcoin, iar asta inseamna destul de mult comparat cu marimea nisei si plafonul pietei bitcoin la nivel actual.

In interviu, Novogratz explica de ce el se simte intrigat de partea legata de bitcoin a capitalului uman: „Asadar, exista aceasta comunitate ca sursa deschisa in care se afla o putere a mintii imensa, sa nu mai vorbim de toti banii VC care se investesc. Si de la Marc Andreessen si compania lui la Benchmarck… exista o multime de bani investiti cu cap. Nu am vazut niciodata un proiect mic cu mai mult capital uman irosit in el, si as cam vrea sa pariez doar pe acela singur”.

Cand a fost intrebat daca bitcoin poate disparea cu timpul, Novogratz a spus ca tot conceptul de baza va conduce in cele din urma la descentralizarea finantelor.

El a mai argumentat ca noile concepte precum investitii de la persoana la persoana vor iesi la iveala si bancile deja se simt amenintate, pentru ca anumite concepte similare au fost deja preluate in alte industrii.

Internetul inlatura marii intermediari si cred ca bitcoin este doar una dintre amenintarile cu care industria finantelor se va confrunta”, a spus Novogratz.

91650__blenderss-michael-novogratz-fortress-investment-group-go-activist-on-gaming-and-leisure-properties

Deja un fauritor de bitcoin

Fortress Investment Group are deja o prezenta substantiala in ceea ce priveste bitcoin: compania, a facut un partneriat cu Benchmark Capital, Ribbit Capital si Pantera Capital sprea a relansa fondul de investitii bitcoin in Martie.

Mai inainte, in 2013, Fortress a devenit prima firma de investitii Wall Street care a intrat in spatiul bitcoin. S-a zvonit ca ar fi cumparat bitcoini si o inregistrare de acte in februarie a scos la iveala faptul ca aceasta companie a investit 20 milione de dolari in bitcoini in 2013.

Novogratz are cu siguranta un motiv in plus sa vrea ca bitcoin sa fie un succes – de fapt, aproximativ 20 milioane de motive – dar comentariile lui legate de capitalul uman si dezvoltarea potentialului pe termen lung a bitcoin suna intr-adevar real.

Sursa: coindesk.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV