CheapAir accepta Bitcoin pentru rezervarile feroviare Amtrak

9 mai 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

CheapAir, cu sediul in California, a anuntat ca de acum inainte va accepta Bitcoin pentru rezervari Amtrak feroviare realizate pe platforma sa. Aceasta miscare este cea mai recenta in ceea ce priveste folosirea de Bitcoin in serviciile companiei, incepand cu zboruri in luna noiembrie si continuand cu reteaua de 200.000 de hoteluri CheapAir in februarie.

CheapAir a adaugat calatoriile Amtrak pe website in luna aprilie, insa doar ce a finalizat implementarile necesare pentru acceptarea platilor Bitcoin in ceea ce priveste calatoriile.

Vorbind pentru CoinDesk, CEO-ul Jeff Klee a sugerat ca toate aceste plati in Bitcoin nu au facut parte din strategia companiei, desi a recunoscut ca au ajutat la cresterea gradului de constientizare a societatii si ofertele sale in ceea ce priveste moneda digitala in cadrul comunitatii.

bitcoins2

Klee a afirmat: „Dupa ce am văzut cât de bine a mers cu biletele de avion, le-am spus că ar trebui implementat și în hoteluri. Amtrak a fost un produs nou, insa pentru ca Bitcoin s-a descurcat mai mult decat bine cu biletele de avion si hotelurile, ne-am gandit ca ar trebui sa continuam sprijinul pentru Bitcoin.”

Sesizabil, miscarea este facuta si de o agentie de turism spaniola, dinastia.com, luand decizia de a accepta Bitcoin pentru achizitii de bilete de tren incepand cu sfarsitul lunii martie.

Adaugarea optiunii de plata

Cu toate ca CheapAir accepta Bitcoin de ceva timp, Klee a afirmat ca introducerea acesteia ca metoda de plata a durat ceva timp si a implicat o perioada mare de munca. Acesta a explicat problemele pe care compania le-a avut de-a lungul procesului, avand in vedere ca furnizorii sai inca nu acceptasera moneda: „Atunci cand cineva plateste in Bitcoin, trebuie sa trecem peste procesul traditional, sa acceptam plata, o procesam insa trebuie sa platim furnizorii in alt mod.”

CEO-ul, de asemenea, a remarcat faptul ca mutarea nu a fost facuta din cauza cererii clientului, ci a fost facuta ca o modalitate de a completa serviciile companiei.

Klee a povestit, de asemenea, si despre alte initiative de succes ale CheapAir, mentionand ca in timp ce platforma nu a vazut o crestere semnificativa a vanzarilor Bitcoin, veniturile prin intermediul acestui flux de plata nu au scazut.

Cu toate acestea, Klee a indicat ca firma sa va continua sa sprijine ecosistemul de moneda digitala. El a adaugat: „Inca de cand am inceput cu Bitcoin pe bilete de avion, de fiecare data cand adaugam ceva nou incercam sa includem Bitcoin.”

Sursa: coindesk.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *