FC Barcelona intra in zona crypto

13 februarie 2020 cryptomoneda

Articol scris de Cristina Dinica

FC Barcelona colaboreaza cu platforma fintech Chiliz pentru crearea unui token bazat pe blockchain pentru clubul de fotbal. Ca parte a parteneriatului cu clubul de fotbal, Chiliz a creat Barca Fan Tokens (BAR) pentru utilizare in aplicatia sa Socios. “Suntem cu adevarat mandri sa lansam token-ul Barca pe platforma blockchain Chiliz. Acesta este obiectivul final si cea mai buna confirmare a viziunii noastre pe termen lung despre implicarea fanilor si monetizarea”, a declarat Alexandre Dreyfus, CEO-ul si fondatorul Chiliz si Socios, care foloseste blockchain-ul Ethereum.

Fiecare echipa isi emite propriul token pentru fani, cu o cantitate limitata de aprovizionare bazata pe potentialul pe o perioada de cinci ani. De exemplu, Barca are 40 de milioane de token-uri”, a spus Dreyfus. FC Barcelona este a patra cea mai valoroasa echipa sportiva din lume, potrivit evaluarilor Forbes si are una dintre cele mai mari baze de suporteri la nivel global. In mod neobisnuit, este gestionat partial de un grup de suporteri platitori numiti socios, care participa la alegerile pentru presedinte si consiliu. Echipa a obtinut un numar record de 74 de trofee in Spania.

Cu peste 300 de milioane de fani la nivel mondial, fandomul Barça se intinde pe numeroase tari si culturi. Clubul este fara indoiala cel mai renumit si cel mai sustinut club de fotbal din lume si abia asteptam sa-i vedem pe fanii lor influentand deciziile clubului”, a mai declarat Alexandre Drefyus. Clubul italian Juventus, dar si clubul francez Paris Saint-Germain au, de asemenea, propriile lor token-uri, demonstrand ca, odata cu avansarea tehnologica, apare si nevoia de noi metode de implicare a fanilor si clientilor. Asemanator celor de la PSG si Juventus, token-urile BAR ale FC Barcelona au fost construite pe blockchain-ul Ethereum, ca jetoane ERC-20. Cu toate acestea, utilizatorii nu pot transfera aceste active in wallet-uri si exchange-uri, cum este cazul altor active digitale.

Acestea nu sunt primele echipe de fotbal implicate in spatiul crypto. Benfica Lisboa, cea mai de succes echipa de fotbal din Portugalia, a anuntat in vara anului trecut ca va accepta plati in Bitcoin si Ethereum atat pentru biletele la meciuri, cat si pentru produsele comercializate in magazinul oficial.

Sursa: https://www.coindesk.com/top-soccer-club-fc-barcelona-launching-crypto-token-for-fan-engagement

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *