Ex-VeriFone Exec: Bitcoin nu este doar o altă idee nebunească de plăți

2 octombrie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

100087e

În ciuda ștampilei prudente de aprobare, Bitcoin a primit-o de la giganții plăților în curs de dezvoltare, cum ar fi PayPal, Square și Stripe, iar mulți în industria de plăți tradiționale se luptă pentru a înțelege Bitcoin și puterea acestei tehnologie.

 

Cu toate acestea, poate mai important, Bob Dykes, fostul CFO VeriFone, curentul președinte Tanjarine și noul membru al consiliului BitFury , este de părere că industria de plăți se luptă pentru a separa Bitcoin de pe tabela de marcaj a noilor tehnologii de plăți care au apărut în ultimul deceniu.

 

Dykes alege să vizualizeze  Bitcoin și drumul de la adoptarea de masă prin acest obiectiv, menționând că industria de plăți a văzut ridicarea și căderea unor serii de tehnologii – inclusiv codurile QR și comunicarea în câmp apropiat (NFC) – care au promis să aducă perturbări și schimbări peste noapte, doar pentru a se întâlni cu un drum lung pentru a adoptării sau cu un umăr rece al industriei.

 

Ca urmare, Dykes a declarat pentru CoinDesk că industria de plăți tradiționale se luptă pentru a vedea modul în care Bitcoin va fi capabil să câștige pe scară mai largă:

 

Dacă privești în urmă cu trei-patru ani, au fost o mulțime de companii care au recoltat ceea ce oamenii din industria de plăți s-au gândit că reprezintă o grămadă de idei nebunești dar care au ajuns mari pentru un timp, estompându-se, deoarece acestea nu au fost o idee foarte bună, în primul rând. Când vine vorba de Bitcoin, cred că este un pic diferit. Bitcoin are o bază, deoarece este un mod fundamental mai eficient de a face o tranzacție.

 

Dykes a indicat că abilitatea lui de a recunoaște acest potențial îl conduce să se alăture echipei de la serviciile miniere Bitcoin ale gigantului BitFury, care a ridicat 20m $ în luna Mai de la firme de capital de risc, cum ar fi Crypto Currency Partners și  investitorul Bill Tai. BitFury produce hardware pentru minerit și chips-uri de calculator, și a finalizat recent un centru de date de 20 MW în țara europeană a Georgiei.

 

Citând prezență centrului de date impresionant a companiei si capacitatea de a oferi procesare tranzacțiilor low-cost prin intermediul infrastructurii sale de minerit, Dykes a adăugat:

 

Dacă ai de gând să călărești un cal în spațiul Bitcoin, BitFury este cel mai bun cal pentru plimbare.”

 

Potențial de profit pentru spațiul de plăți

 

În special, Dykes a sugerat că unul dintre motivele pentru care industria de plăți tradiționale a fost lentă în reacții privind Bitcoin este acela că afacerile sale văd Bitcoin ca o amenințare la adresa structurilor lor de cost și profit.

 

Fostul său angajator VeriFone, de exemplu, a câștigat 436.1m $ în venituri nete în timpul T1 2014 prin produse cum ar fi punctul de vânzare de dispozitive multimedia, portofele mobile și de procesare a plăților, toate servind tenologiei Bitcoin ca scop de îmbunătățire sau de înlocuire.

 

Cu toate acestea, Dykes a spus că, în timp, opinia formatorului industriei se va schimba, deoarece Bitcoin va oferi noi modalități pentru aceste companii pentru a reduce costurile și de a genera venituri prin intermediul serviciilor existente.

 

Baza  acestei credințe este afirmația lui Dykes  care spune că industria Bitcoin este generatoare de venituri deja semnificativ, un factor care oferă un avantaj esențial în tehnologiile de plăți din trecut:

 

Nu e ca o industrie care va necesita o finanțare masivă, acesta este un loc unde deja se pot face o mulțime de bani.”

 

Dykes a spus că acest lucru ar putea fi dovedi un avantaj pentru Bitcoin, care ajută la propulsarea adoptării mai rapidă decât alte tipuri de tehnologii de plată.

 

În spatele scenei revoluție

 

În ciuda convingerilor sale cu privire la perspectivele Bitcoin pe termen lung, Dykes a sugerat că industria de plată nu este de natură să îmbrățișeze Bitcoin prea curând, pur și simplu datorită rezistenței sale istorice de tehnologie.

 

Dykes a declarat pentru CoinDesk:

 

Industria de plată este o industrie enormă și se mișcă încet – uita-te la  EMV și cardurile cu cip din SUA, de exemplu. Nimic nu se va deplasa foarte repede, chiar dacă avem o mulțime de adepți noi, însă trebuie să se miște într-un ritm constant și în locuri în care Bitcoin are un avantaj fundamental.

 

Dykes a menționat plățile transfrontaliere și e-commerce ca fiind două domenii în care Bitcoin ar putea obține un punct de sprijin puternic. Pe de altă parte, el vede tehnologia din ce în ce mai utilizată pe scară largă în fundal, cu giganți de plăți, înființati prin Bitcoin în spatele serviciilor existente.

 

O să ai Bitcoin stând în spatele unui card cu un logo de pe acel card, și apoi [acea marcă] va face un portofel Bitcoin și ar aducerea atenție asupra acestuia, prin urmare  va crea eficiență în industrie, dar aceasta nu va fi o schimbare majoră „, a explicat el.

 

Bitcoin este la masă critică

 

Spre deosebire de mulți dintre colegii săi, Dykes a spus că el crede că Bitcoin a ajuns deja la o „masă critică” de pe piață, deși el a sugerat că definiția lui poate fi diferită de alți observatori.

 

De exemplu, el a menționat procesatori și furnizori de card de debit Bitcoin, care se construiesc pe infrastructura de bază Bitcoin ca dovadă a acestei afirmații, spunând:

 

Acesta a ajuns la un punct în care oamenii obișnuiți pot folosi Bitcoin la fiecare comerciant care are un card de credit. Piesele de infrastructură sunt în loc, este doar o chestiune de creștere a acestei activități.

 

Cu toate acestea, el a avertizat că entuziaști Bitcoin ar trebui să își tempereze așteptările.

 

Având o perspectivă pe termen lung, Dykes a concluzionat:

 

Spatiul plăților este cu adevărat enorm și chiar cu o creștere foarte mare, este încă în curs de a fi o foarte mică parte a spațiului de plăți. Nu e nicio speranță că întreaga industrie va fi răsturnată în următorii câțiva ani.

 

 

 

 

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *