Este Bitcoin îndeajuns de puternic pentru a evita un declin viitor?

10 iulie 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

În cele ce urmează vom specula despre momentele privilegiate în care Bitcoin ar putea avea parte de un declin. Următoarea dedublare de blocuri în Bitcoin se presupune că va avea loc pe data de 22 august 2016, conform bitcoinclock.com.

Noi prezicem ca o foarte mare criză în zona monedei digitale Bitcoin poate apărea la acea dată. De fapt, cu toate că este posibil să nu fie nicio criză, considerăm că Bitcoinii se vor afla în primejdie doar dacă vor exista câteva condiții preliminarii precum:

  1. Dacă minarea de Bitcoini are suficientă competiție în acele momente;
  2. Dacă minerii vor avea posibilitatea să-și reprogrameze mașinăriile ASIC pentru a mina pentru competitorii Bitcoin;
  3. Dacă întreaga piață de minat din afara Bitcoin va deveni îndeajuns de mare încât să ofere un venit minier mult mai bun într-un fel sustenabil;
  4. Dacă specificațiile bitcoin nu sunt schimbate.

Atunci prezicem că la această următoare dedublare a blocului Bitcoin, puterea computerizată va trece către alte cripto monede. Acest lucru ar putea distruge reputația Bitcoin și va putea deveni cu peste 50% procente vulnerabil atacurilor așa cum am mai spus până acum în articole precedente. Considerăm că astfel de tranziții vor putea avea loc undeva peste noapte, în anul 2016.

Bitcoin_Logo

Posibile consecințe

La un anumit moment în viitor prezicem faptul că o tranziție foarte rapidă va avea loc și Bitcoin va deveni extrem de vulnerabil la atacuri. Ne așteptăm că astfel de tranziții să aducă un declin rapid al Bitcoinului odată cu posibilitatea oamenilor de a trece la celelalte cripto monede aflate în competiție cu Bitcoin într-un mod foarte rapid, mai ales odată ce dubla cheltuire va deveni fezabilă în Bitcoin. Mult mai important, vânzătorii probabil că dintr-o dată vor înceta să accepte Bitcoin ca metodă de plată. Acest lucru va fi profitabil pentru a crea atacuri de dublă cheltuire și totodată va deveni foarte riscant să se accepte plata prin intermediul Bitcoin.

Contra argumente

Este foarte dificil să prezicem viitorul. Putem susține că o reducere de 50% la nivelul procesului de minare va avea loc și va face minerii să renunțe la Bitcoin? Acest lucru pare să fie în contradicție cu istoria recentă Bitcoin. De fapt, remunerația actuală a fost deja dată pe jumătate de două ori până acum, și cu toate acestea minerii nu s-au mutat la celelalte cripto monede. Nu există niciun înlocuitor pentru puterea computerizată, cu toate că au fost câteva încercări care au funcționat în ambele direcții. La nivel general, marea majoritate a oamenilor minează Bitcoin ca de obicei.

Nu există niciun motiv pentru care minerii să se oprească din mineri pentru că nu există nicio alternativă plauzibilă.

Declin sau dominație persistentă?

Observăm faptul că până acum nu a existat un competitor îndeajuns de mare pentru Bitcoin ca oamenii să facă schimbarea și totodată să își poată folosi investițiile în instalațiile de mineri la alte cripto monede. Atât timp cât Bitcoin domină piața, predicțiile noastre asupra unui declin Bitcoin pur și simplu NU există.

O remarcă există totuși. Și putem spune că nu există o singură opțiune. Credem că în viitor cineva va fi capabil să dezvolte un fel de teorie economică care va arată faptul că Bitcoinii sunt predispuși unui declin, însă acest lucru nu înseamnă nicidecum că trebuie să ne alarmăm de pe acum. Tot ce putem face este să ne asigurăm că vom continua procesul de minare și că vom construi o comunitate Bitcoin cât mai puternică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV