Bitcoin: Un mijloc pentru Independența Globală – Partea I

9 iulie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

climateworldregions

Odată cu o serie de cercetări și cu o mică aptitudine tehnică, formele repartizate de bani, cum ar fi monedele Bitcoin, pot fi utilizate ca echivalentul digital de numerar, oferind o oportunitate oricărei persoane ca să își construiască servici proprii de banking, teoretic, fără a se baza pe instituțiile financiare tradiționale.

În plus, tehnologiile inovatoare de portofel reprezintă ideea că oricine poate stoca mari cantități de valori fără a fi nevoie să aibă încredere în guverne sau bănci. De la portofele cerebrale la portofele de hârtie, multisig la BIP32 tehnologii deterministe ierarhice, capacitatea de a stoca valoarea crypto monedelor independent dintr-o parte de terț sunt din ce în ce mai sofisticate de la lună la lună.

Toate acestea contribuie la o revoluție în finanțele personale, care pot fi atribuite la dezvoltatorii inteligenți și întreprinzători care văd monedele digitale ca fiind mijloc de independență, ceea ce înainte nu a fost niciodată posibil.

Independența și banking-ul

Sărbătoarea de pe data de 04 iulie este cunoscută ca fiind o seară de la mijlocul verii, cu focuri de artificii, cu soare și oportunități de socializare, însă mulți uită că, în urmă cu 238 ani, pe data de 04 iulie 1776, fondatorii Americii au semnat un document de proclamare a independenței, suveranității asupra terenurilor sale.

La acea vreme, fondatorii confruntau amenințarea de război venită din partea unui rege de la mare depărtare, iar Războiul de Independență s-a desfășurat pe o durată de peste opt ani – un război împotriva „rebelilor” cum britanicii au fost numiți de către americani în acea perioadă – înainte ca să fie asigurată independența totală din Marea Britanie.

Americanii care au luptat în Războiul de Independență au crezut că acesta ar putea crea o țară nouă, cu egalitate și libertate ca fiind cheia de boltă.

Acum, o altă revoluție cu idealuri similare este în curs de desfășurare. Moneda distribuită face posibilă păstrarea independentă în siguranță a valorilor monetare tensionate anterior de limitările fizice. Atunci când moneda discreționară a devenit primul predominante, băncile au fost însărcinate cu securitatea și contabilitatea banilor.

Astăzi, acum că cea mai mare valoare este retrogradată la rolul de magazie a bazei de date, crypto monedele îi pot elibera pe cei care au încredere în motivele de terți, și anume guvernul și sectorul bancar care îl controlează.

Aceasta este incantația de așa numiții cripto-anarhiști și mulți alți liberali. Însă cu aspectele politice în afară, cel puțin, Bitcoin și variantele sale aduc un concept nou la sistemul de banker tradițional: concurență, însă cu totul sub forma unui nou tip de bani.

Sistemul Federal Reserve, cu capacitatea sa de a controla politica monetară doar trăgând de câteva pârghii, crede că poate concura reprezentându-se ca fiind un adversar capabil. Acest lucru va fi interesant pentru a vedea modul în care se desfășoară această epopee.

bank-fees-2013-01

O nouă revoluție

Un mediu de început evoluează rapid în jurul monedei Bitcoin, în cea mai mare parte, dar, de asemenea, și în jurul altor crypto monede. Aceste companii mici îmbrățișează partea superioară a tehnologiei descentralizată, iar acestea încep să  schimbe modul în care oamenii gândesc asupra afacerilor financiare.

vcfundingbtc

Dovada revoluției poate fi găsită în rezistență, iar asta există în situația financiară actuală, având în vedere că multe companii Bitcoin încă se luptă pentru a obține conturile bancare.

Foarte puține companii Bitcoin cu sediul în SUA, de exemplu, sunt capabile de a converti cu ușurință bani din contul bancar al unui client în Bitcoin, precum reușește Coinbase.

Problemele legate de eșuarea schimbului Bitcoin Mt. Gox sunt posibile de a fi agravat această problemă în 2014. Multe companii în curs de formare care doresc să înceapă companii Bitcoin din domeniu au chiar probleme cu conturile bancare întemeiate pentru scopurile de salarizare, deoarece site-ul lor conține cuvântul „Bitcoin„.

Instituțiile financiare care îi revin se tem, cu preocupări mari despre ceea ce Bitcoin și omologii săi alternativi ar putea însemna pentru perspectivele lor de afaceri.

Ele sunt la cererea autorităților de reglementare, și pentru că nu există încă un regulament clar – în pofida unor state precum California, făcând mișcări îndrăznețe pe frontul crypto monedelor – există prudență față de sistemele descentralizate, care sunt atât de inovatoare încât vechile moduri de a face lucrurile să meargă ar putea dispărea, cel puțin, în cazul în care acestea nu se adaptează.

 

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *