Dovada că Bitcoin poate rezolva 5 probleme globale – Partea a II-a

9 iulie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

4. Energie solară

solarcoinlogo

În cazul în care dovada de muncă va costa bani în termeni de energie electrică, atunci de ce să nu ofere unele stimulente pentru utilizarea energiei din surse regenerabile?

O crypto monedă numită Solarcoin acordă celor care dețin dispozitive solare generatoare o monedă pe oră de megawatt de energie creată, recompensând astfel persoanelor care oferă această sursă de energie.

Fundația Solarcoin intenționează să distribuie 99% din monede pentru cei care generează energie solară. Cu toate acestea, conceptul se luptă pentru a obține de tracțiune – care poate datora faptului că, chiar dacă moneda Solarcoin este distribuită doar proprietarilor instalației solare, ei ar putea să nu fie familiarizați cu conceptul de crypto monede.

În plus, cele aproximativ 98 miliarde de monede Solarcoin sunt încă în curs de distribuit prin dovada de muncă scrypt de algoritm, creând o scurgere pe producție a sistemului.

În conformitate cu Coinmarketcap, Solarcoin este clasată pe locul 124 în rândul tuturor crypto monedelor, iar capitalizarea sa de piață este de numai 53.166 dolari, sugerând că moneda are în prezent un nivel foarte scăzut de adoptare.

5. Schimbările climatice

climateworldregions

Dacă mai crede cineva în încălzirea globală sau nu, oamenii de știință încearcă să construiască modele pentru a vedea cum putea arăta clima globală pentru om, în viitor.

Acesta este un studiu ambițios – care necesită o mulțime de putere de calcul, în scopul de a construi modele care iau în considerare sumele masive de date fizice colectate de către oamenii de știință.

Există câteva proiecte distribuite care sunt necesită rezolvarea problemei de prognoză climatice. Cel mai popular, numit climatice @ home și condus de NASA, a acumulat 28,7 gigaflops de putere de calcul.

Sistemul utilizează calculatoare repartizate pentru a efectua „ecuații matematice care descriu cantitativ temperatura atmosferică , presiunea aerului, vânturile, vaporii de apă, norii, precipitațiile și de alți factori care răspund de încălzirea Soarelui pe suprafața Pământului și a atmosferei„, conform Climate @ Home site-ul web.

Posibile soluții

SETI @ Home și Climatice @ Proiecte Home utilizează un sistem open source numit Berkeley cu Infrastructura Deschisă pentru rețeaua Computing (BOINC). Și acum există, de fapt, o crypto monedă disponibilă care utilizează proiecte BOINC ca dovadă a muncii.

Se numește Gridcoin, iar aceasta permite utilizatorilor să obțină recompense bloc de la semnarea utilizării puterii procesorului pentru proiecte BOINC.

Utilizatorii pot alege inițiativa BOINC la care doresc să contribuie – ar putea fi stiința vieții, matematica sau testarea software-ului, printre alte numeroase proiecte – și să fie răsplătiți pentru partea lor de muncă de calcul.

Gridcoin folosește algoritmul scrypt pentru a confirma tranzacții, dar sistemul necesită ca orice miner participant să adere la un proiect BOINC.

Scopul nostru este de a justifica producția de carbon în formă de a fi prima crypto monedă științifică filantropică.” susține site-ul gridcoin.

Cerințele de energie și impactului asupra mediului a probei tradiționale de lucru minier nu poate fi ignorat. Cipuri ASIC pentru minerit cyrpto monede necesită cantități tot mai mari de energie, iar odată ce o instalație de minerit devine învechită este destinată pentru gramada de resturi.

Deci, fie că este rezolvarea problemelor din lumea reală sau cele teoretice, există câștiguri de eficiență pentru a obține dovada de muncă pentru crypto monede.

Întrebarea este: care poate fi funcția potrivită pentru a folosi puterea de hashing la o bună utilizare?
Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV