Dovada că Bitcoin poate rezolva 5 probleme globale – Partea I

8 iulie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

Este posibil ca, în comparație cu metalele rare, mineritul de Bitcoin nu este la fel de risipitor în ceea ce privește impactul asupra mediului, dar rămâne clar că ar putea exista utilizări mai bune și mai eficiente de energie a mineritului de crypto monede decât rezolvarea problemelor criptografice arbitrare.

Această credință se poate vedea într-o serie de proiecte inovatoare anunțate în ultimele săptămâni, care încearcă să folosească puterea mineritul de Bitcoin pentru a face totul, de la depozitarea de material genetic până la arhivarea de date importante.

Această întrebare tot mai importantă cu privire la viitorul unei adintre industriile de bază Bitcoin  ajunge la o perioadă când industria minieră  a ajuns deja să înlocuiască rețeaua de mineri individuali care odată alimentau rețeaua Bitcoin, iar voci importante din industrie încep să își facă o părere cu privire la ceea ce au auzit.

Paul Vernon, fondatorul schimbului valutar digital Cryptsy cu sediul în SUA, a declarat recent:

Acest lucru ar fi ceva care ar fi foarte frumos să obținem: O dovadă a muncii în cazul în care munca face într-adevăr ceva, rezolvând problemele

Cu aceasta în minte, haideți să aruncăm o privire la unele probleme abstracte și din viața reală, în lumea de astăzi, care ar putea beneficia de cantitatea mare de putere de calcul generate în prezent de rețeaua Bitcoin.

1. Pliarea proteinelor

1

 

Precum rețeaua Bitcoin, plierea proteinelor​​, un proces care are scopul de a studia boli, acum necesită ASIC personalizat. Dar asta e din cauza volumului imens de calcul necesar pentru acest proces științific, nu din cauza unui stimulent financiar ca în mineritul de Bitcoin.

Structurile de proteine din corp, atunci când sunt pliate în mod necorespunzător, pot cauza alergii și afecțiuni neurodegenerative. În timp ce plierea de proteine periodic este normală, plierea neregulată a proteinelor corpului pot duce la boala Alzheimer și anumite forme de cancer, printre alte maladii.

Din acest motiv, simulările modurilor diferite de proteine​​ care pot fi pliate oferă cercetătorilor un număr de perspective. Este nevoie de o mulțime de putere de calcul și ar putea folosi eforturile unui sistem distribuit, cum ar fi cel susținut de Bitcoin.

2. Numere prime

2

 

Un număr prim este unul care este mai mare decât 1, fără divizori pozitivi diferiți de 1 sau însuși. În conformitate cu principiile matematice, nu poate fi un număr infinit de numere prime.

Asta înseamnă că există încă o mulțime de numere pentru a găsi – și care face pentru un candidat bun ca o dovadă crypto monedelor de muncă. De fapt, există o monedă – numită Primecoin – care este utilizată pentru a găsi noi numere prime.

În conformitate cu Coinmarketcap, Primecoin se clasează pe locul numărul 23 în rândul tuturor crypto monedelor, cu un cap de piață de peste 2 milioane de dolari. Site-ul oficial Primecoin afirmă că rețeaua caută lanțuri Cunningham și lanțuri bi-gemene, care se spune ca se pot dovedi a fi importante în domenii științifice, cum ar fi fizica.

3. SETI

3

Căutarea de inteligență extraterestră, sau SETI, este o rețea privată de proiecte finanțate de guvern, care are scopul de a utiliza diverse metode științifice pentru a căuta viață inteligentă.

Aceste proiecte sunt bine cunoscute pentru ceva numit SETI @ Home, o inițiativă distribuită care permite utilizatorilor să ajute la găsirea de iață inteligentă. Atunci când caută detalii cu privire la SETI @ Home, începe să se vadă asemănările dintre acesta și sisteme distribuite, cum ar fi Bitcoin.

SETI @ Home rulează un proces numit analiza semnalelor în fundal de computerele utilizatorilor. Există peste 129.000 de utilizatori activi care contribuie 676 teraflopi de putere de calcul pentru sistem.

Întrebarea este – cât de multă putere ar putea fi pusă la locul de muncă în cazul în care SETI și-a stabilit propria monedă distribuită?

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *