Ecuador banează Bitcoin, plănuiește propria monedă digitală

26 iulie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

flag-ecuador

Adunarea Națională din Ecuador a interzis în mod eficient Bitcoin și monedele digitale descentralizate în timp ce stabilește orientările pentru crearea unei noi monede condusă de stat.

Cu 91 de voturi în favoarea amendamentelor la legile monetare și financiare existente ale țării, Adunarea Națională a aprobat un proiect de lege care acum se îndreaptă spre președintele Rafael Correa pentru semnare.

Legea oferă permisiunea guvernului de a face plăți în „monedă electronică„, dar monedele digitale descentralizate, cum ar fi Bitcoin, vor fi interzise.

Banii electronici propuși o să fie susținuți de către activele Banco Central del Ecuador, banca centrală a națiunii. Adunarea Națională va supraveghea noua monedă în timp ce banca centrală va dezvolta și integrarea acesteia în sistemul financiar mai larg. Banii electronici vor funcționa în tandem cu dolarul american, moneda oficiala Ecuador, deși nu este sigur ce va stabili cursul de schimb.

În urma punctajul final, Adunarea Națională a emis o declarație prin care noua monedă electronică ar oferi beneficii atât underbanked și asupra economiei în general, spunând:

Moneda electronică va stimula economia, va fi posibil să atragă mai mulți cetățeni ecuadorieni, mai ales cei care nu au conturi de verificare sau conturi de economii si carduri de credit singuri. Moneda electronică va fi susținută de activele Băncii Centrale a Ecuador.

Comunitatea își exprimă îngrijorarea înainte de vot

Înainte de dezbaterea cu privire la modificările care instituite descentralizează interdicția monedei digitală, membri ai comunității locale Bitcoin au încercat să influențeze rezultatul final.

Într-o scrisoare deschisă venită din partea La Comunidad Bitcoin Ecuador, cea mai mare organizatie Bitcoin a țării, membrii au cerut legislativului pentru a permite transparență și respect pentru drepturile consumatorilor, atunci când se crează noi monede digitale, zicând:

Ecuador, ca un pionier în crearea unei monede de stat digitală, trebuie să folosească metodologii care să respecte drepturile fundamentale. Sistemul digital de valută trebuie să fie verificabil, iar codul trebuie să fie publicat ca software-ul gratuit, pentru a asigura intimitatea sistemului prin algoritmi.

CoinDesk ajuns la organizația pentru comentarii, dar nu a primit un răspuns imediat.

Impactul imediat asupra industriei

Cu proiectul de lege trecut și trimis la biroul președintelui Correa pentru ceea ce este de așteptat să fie o aprobare rapidă, impactul asupra industriei Bitcoin în Ecuador este acum clar.

Companiile care oferă servicii de valută digitală vor trebui să se retragă din operațiuni sau să înceteze în întregime, deoarece proiectul de lege interzice „emisie, producție, inițiere, falsificări, sau orice alt tip de [valută digitală] simulare, și circulația acestuia prin orice canal sau un fel de reprezentare „non-sancționate monede digitale, in functie de PanAm post. Aceasta include BitPagos, care a ridicat recent 600.000 dolari si a avut planuri de a se dezvolta în piață Ecuator de Bitcoin.

Modificările prevăzute cadrului legal pentru cei care încalcă interdicția, care stabilește puterea de a confisca monede Bitcoin sau exploatații similare. Cei care operează afacerile folosind monede digitale interzise se confruntă cu riscul de urmărire penală, în același timp.

Ce rămâne de văzut este modul în care publicul Ecuadorului, inclusiv a celor care au început deja să folosească Bitcoin, va răspunde la noua monedă electronică. Forma sa finală și nivelul de transparență va avea fără îndoială un impact, având în vedere preocupările menționate în scrisoarea La Comunidad Bitcoin Ecuador.

În același timp, este posibil ca regulamentele să nu poată, în practică, să interzică monedele digitale descentralizate. Paul Buitink, care conduce site-ul de informații și anume deBitcoin.org, a declarat pentru CoinDesk că definiția juridică exactă a Bitcoin în Ecuador nu este clară, ceea ce înseamnă că modificările nu acoperă Bitcoin.

El a explicat:

Cu bani, ei vor să spună dolarul legal ca mijloc de plată? Sau orice fel de alți bani? Este Bitcoin bani, până la urmă? Etc. De asemenea, nu se spune că nu se poate accepta ca și comerciant sau de a se folosi ca un consumator. Deci, este foarte larg, deși îngrijorător.

 

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *