Dubai promoveaza utilizarea Blockchain in Orientul Mijlociu si solicita elaborarea legislatiei

17 iunie 2016 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Fundatia Dubai Future a decis sa promoveze tehnologia Blockchain, in urma reuniunii sale trimestriale a Consiliul Blockchain Global. Astfel, tehnologia Blockchain, alaturi de alte sapte noi proiecte-pilot bazate pe inovare, isi gaseste drumul in curentul principal al Emiratelor Unite Arabe, precum si in Orientul Mijlociu .

Dubai Future este privit ca un lider al tehnologiei regionale, avand in vedere pozitia sa ca platforma de nivel de top printre companiile internationale tech – bazat pe infrastructura sa avansata si mediul sau de afaceri atractiv. Fundatia este privita si ca o scena pentru evenimente orientate spre tehnologie la nivel mondial, iar proiectele adoptate de aceasta vor furniza solutii tehnologice eficiente, reprezentand o parte din obiectivele Consiliului de a contribui la cresterea economica si la imbunatatirea calitatii vietii.

dubai

Blockchain in Orientul Mijlociu

Tehnologia Blockchain este inca noua in regiune. In luna februarie, intr- un prim – of-sale -,  un fel privire de ansamblu asupra ecosistemului blockchain israelian in crestere, Delloite exploreaza potentialul tehnologiei in tara, cu accent pe 38 de start-up-uri care conduc la evolutia blockchain.

Companii precum BitOasis au inceput sa caute sa isi extinda acoperirea catre alte parti ale regiunii si in afara acesteia. Introducerea unor noi proiecte Blockchain va duce la raspandirea utilizarii sale, in acelasi timp imbunatatind foarte mult viata oamenilor.
Aplicarea corecta a tehnologiei blockchain, care este de asteptat sa aiba o valoare de piata de 290 miliarde $ pana in 2019, va contribui masiv la ridicarea nivelului serviciilor inteligente oferite cetatenilor din perspectiva costurilor, timpului si eficientei„, spune Vice-Presedintele si Directorul Departamentului de Management al Dubai Future Foundation , Mohammed al Gergawi. ” Consiliul, care este activ in formula actuala de numai 4 luni, a ajutat la pozitionarea Emiratelor Unite Arabe ca actor global in dezvoltarea si aplicarea tehnologiei blockchain. Cu noile companii care vin la bord, scena este pregatita pentru extinderea in continuare a activitatii Consiliului.

Proiecte noi

FlexiDesk isi propune sa gaseasca aplicatii practice pentru tehnologia Blockchain, pentru accelerarea serviciilor si pentru a atinge o eficienta ridicata la costuri mai mici. Fluxul comercial va furniza servicii de tranzactii financiare digitale, folosind tehnologia Blockchain, va reduce costurile, va creste siguranta operatiilor, va unifica procedurile de tranzactii si de a furniza servicii ultrarapide.
Dubai Points va stimula turismul in Dubai prin acordarea de puncte turistilor, atunci cand viziteaza o destinatie turistica. Acesta este un parteneriat intre Du, Jumeirah, Cream, Privity, Digitus, Centrul International Culinar pentru Arta Culinara din Dubai, SquareCircle Tech, Travelex, Flyin si Pricewaterhousecoopers.
Digital Wills va inregistra testamente folosind link-uri Blockchain, pentru relaxarea transferul proprietatilor catre beneficiari, in conformitate cu reglementarile locale. Operatiunea supranumita Kimberley va imbunatati procesul de verificare a surselor de diamant si a mecanismelor lor comerciale in toate cele 81 de tari membre. Inregistrarile de sanatate are ca scopuri noi unificarea registrelor medicale digitizate in spitale si clinici, prin utilizarea tehnologiei Blockchain.

dubai-bitcoin-conference-splash

Reuniunea trimestriala a consiliul Global Blockchain

Consiliul reprezinta una dintre initiativele majore ale agendei viitorului Dubai. Ultima sedinta a marcat si participarea a patru noi membri – Dubai Trade, Dubai Gold si Commodities Exchange, Emirates , Moe Levin si Departamentul de Dezvoltare Economica din Dubai – aducand statutul de membru al Consiliului la 46.
Noii membri vor impulsiona eforturile de a promova Blockchain ca o tehnologie viitoare si utilizarea efectiva a acesteia in Emiratele Unite Arabe, potrivit CEO-ului Dubai Future Foundation, Saif Al Aleeli.
Un alt aspect important cheie al intalnirii a fost discutarea modalitatilor de a dezvolta proiecte legislative pentru Blockchain si dezvoltarea de aplicatii pentru a rula astfel de proiecte.

sursa: http://cointelegraph.com/

http://www.emirates247.com/business/seven-projects-four-new-members-global-blockchain-council-2016-06-12-1.632771

http://www.khaleejtimes.com/nation/government/uae-a-leading-technology-hub-shaikh-mohammed

http://www.emirates247.com/expo-2020/uae-to-be-a-global-tech-hub-2013-11-29-1.529626

https://www2.deloitte.com/content/dam/Deloitte/il/Documents/financial-services/israel_a_hotspot_for_blockchain_innovation_feb2016_1.1.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *